Uutiset

Hallitsevalle Tunturirallin voittajalle takaisku päätös-ek:lla
28.01.2018  |  892
Kuva: Taneli Niinimäki
Kuva: Taneli Niinimäki

Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa oli kiinni Arctic Lapland Rallin, Tunturirallin, toisessa sijassa, mutta ulosajo viimeisellä erikoiskokeella toi lopulta keskeytyksen.

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Rovaniemen ympäristössä. Arctic Lapland Rallin viimevuotista voittoa puolustanut Hannu’s Rally Teamin SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa oli tiukasti kiinni yleiskilpailun toisessa sijassa aina viimeiselle erikoiskokeelle asti, mutta ulosajo parikymmentä kilometriä ennen maalia toi pistesarakkeeseen keskeytyksen myötä nollatuloksen.

– Noin kolmenkymmenen kilometrin kohdalla sellainen oikealle kääntyvä mutka. En tiedä oliko nuottivirhe, vai aurattu vähän hassusti. Hieman otti sisäpenkkaan, ampui siitä ulkopenkkaan ja vähän meni penkkaa pitkin. En tiedä oliko kivi vai mitä, mutta siitä sitten löi takaisin toiselle puolelle ja jäi jumiin. Siinä sitten lapioitiin aikamme, Asunmaa kertaa Ristilammen klassikkopätkän tapahtumia.

Vuosi sitten Asunmaa järjesti juuri Ristilammen erikoiskokeella sensaation, kun hän nousi parinkymmenen sekunnin takaa lopulta aina yleiskilpailun voittoon asti. Nyt tilanne oli täysin toinen, sillä rallia johtanut ja voittoon lopulta ajaneen Eerik Pietarisen johtomarginaali ennen viimeistä erikoiskoetta Asunmaahan nähden oli jo 46 sekuntia. Ulosajo ei siis johtunut yliyrittämisestä, kokenut kuljettaja kun tietää, että tuollainen ero on mahdoton kiinni ajettavaksi.

– Ajattelin sen niin, että kuitenkin niin pitkä pätkä, että jos joka mutkassa alkaa kyttäämään, niin eihän sieltä ikinä tule maaliin, Asunmaa kertasi.

Asunmaalle ja kartanlukija Ville Mannisenmäelle Arctic Lapland Ralli oli ensimmäinen SM-ralli yhdessä. Samalla se oli myös Mannisenmäelle uran ensimmäinen SM-ralli SM1-luokassa.

– Se homma toimi. Vaikka ison stepin Ville ottikin luokkien suhteen ja vauhdillisesti, niin hyvin pysyi mukana. Pikku viilauksia vielä, niin vieläkin parempi tulee, Asunmaa arvioi.

Toinen uusi elementti tässä kilpailussa oli Pirellin rengas. Myös tämä osa-alue toimi Asunmaan mukaan hyvin.

– Nyt oli vähän erityyppinen rengas millä ollaan ennen ajettu. Hyvin toimi sekin.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu, Vaakuna-ralli, ajetaan Mikkelin ympäristössä 16.-17. helmikuuta.

Teemu ja Ville

Teemu Asunmaa

30

Ikä

Alavus

Kotipaikka

Yrittäjä

Ammatti

Ville Mannisenmäki

22

Ikä

Tampere

Kotipaikka

Elintarvikemyyjä

Ammatti

Kumppanit

Teemu Asunmaa
040 759 8443
teemu@teemuasunmaa.com

© TeemuAsunmaa.com 2018