Uutiset

Länsirannikon tiet maistuivat voitokkaalle Asunmaalle
25.05.2024  |  188
Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa.  Kuva: Merita Mäkinen.
Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa. Kuva: Merita Mäkinen.
Teemu Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ovat voittaneet Turussa järjestetyn SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin. Voittomarginaaliksi jäi lopulta 51,7 sekuntia. Voitto on Asunmaalle kauden ensimmäinen, ja petaa hyvää kesäkautta.
Asunmaa aloitti kilpailun kahdella pohja-ajalla perjantai-illan asfalttivoittoisilla erikoiskokeilla. Yötauolle tultaessa eroa oli 12,6 sekuntia Skoda-kuljettajan hyväksi.

Lauantaina alavutelainen jatkoi siitä mihin perjantaina jäi, ja takoi taululle pohja-ajan jokaisella päivän kuudella erikoiskokeella. Lähimpien uhkaajien kärsittyä ongelmista pystyi alavutelainen hallitsemaan kilpailua kärkipaikalta, ja tuloksena oli uusinta vuoden 2022 Länsirannikon Rallin voitosta.

-Tällä kertaa vähän erilainen ja erikoinen ralli. Homma ratkesi enemmän tai vähemmän ja lauantaiaamuna, mutta pidettiin kuitenkin rytmiä yllä koko päivä, vaikka viimeinen puristus jätettiinkin käyttämättä, Asunmaa summaa.

Länsirannikon Rallin vaihtelevat erikoiskokeet sopivat Asunmaalle, joka oli nopein molemmilla tienpinnoilla. Erityisesti asfalttierikoiskokeet saivat hallitsevalta Suomen mestarilta kiitosta.

-Tavoiteltiin lauantain avauspätkän jälkeen pohja-aikoja jokaiselle pätkälle, ja siihen päästiinkin. Reitti oli hieno, ja varsinkin perjantain asfalttipätkät olivat kiva lisä kilpailuun. Kiitokset tiimille ja yhteistyökumppaneille kilpailusta, vaikka on joskus on ollut tiukempiakin kisoja, Asunmaa kiitteli.

SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin tulokset SM1-luokassa:
1.Teemu Asunmaa            5:42,7                   Skoda Fabia RS Rally2
2. Niclas Grönholm          +51,7                    Skoda Fabia RS Rally2
3. Anssi Rytkönen             +2:12,4                 Skoda Fabia R5
4. Tommi Jylhä                  +2:34,6                 Skoda Fabia R5
5. Benjamin Korhola        +2:46,1                 Hyundai i20 N Rally2
 
 
 

Teemu ja Ville

Teemu
Asunmaa

36

Ikä

Alavus

Kotipaikka

Yrittäjä

Ammatti

Ville
Mannisenmäki

28

Ikä

Rauma

Kotipaikka

Kumppanit

Teemu Asunmaa
040 759 8443
teemu@teemuasunmaa.com

© TeemuAsunmaa.com 2024