Uutiset

Teemu Asunmaalle päättynyt kausi toi neljännen peräkkäisen SM-mitalin
30.09.2018  |  2060
Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Turun, sekä Salon seudulla. SM1-luokan hallitseva Suomen mestari, Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa, sijoittuivat yleiskilpailussa viidenneksi ja se tiesi molemmille SM-pronssia.

Teemu Asunmaan osalta vuonna 2015 käynnistynyt rallin Suomen mestaruuksien putki siis katkesi, mutta mitaliputki sai jatkoa neljännen peräkkäisen SM-mitalin myötä. Vuosina 2015 ja 2016 Asunmaa juhli SM2-luokan Suomen mestaruutta, kun taas viime vuonna tuli SM1-luokan mestaruus. Ville Mannisenmäelle nyt tullut kartanlukijoiden pronssi on uran ensimmäinen SM-mitali.

Asunmaa sanoi jo ennen kauden päätösosakilpailua, että ei juurikaan mieti sitä tuleeko kaudesta hopeinen vai pronssinen mitali, kunhan kausi vaan päättyisi onnistuneeseen suoritukseen viimeisen osakilpailun osalta. Viides sija yleiskilpailusta Turun ja Salon seudulla ajetusta SM Teijo Talot Rallista ei kuitenkaan sellainen ollut, eikä sijoitus todellakaan alavutelaista miellyttänyt.

- En oikein tiedä. Ei se ole sellaista mitä sen pitäisi olla. Joku siinä tökkii nyt pahasti, Asunmaa ihmetteli kilpailun jälkeen.

Kilpailun kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella Asunmaa nousi neljänneksi ohi Juha Salon 0,1 sekunnin turvin. Kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle Asunmaa ajoi päivän parhaat ek-sijoituksensa ollen toinen ja kolmas, napaten lopulta neljännen sijan haltuunsa 2,8 sekunnin erolla ennen Saloa. Maalissa odotti kuitenkin tieto 10 sekunnin aikarangaistuksesta, joka johtui myöhästymisestä viimeiseltä aikatarkastusasemalta. Näin sijoitus putosi pykälän verran alaspäin viidenneksi.

- Eihän tämä kauden tekeminen ole ollut kovin vakuuttavaa, mutta koitetaan parantaa tulevaisuudessa, SM-sarjan kauden seitsemästä osakilpailusta yhden voittanut ja yhteensä kolme kertaa palkintopallille noussut Asunmaa käänsi katseet jo tulevaan.

Kauden päätteeksi oli aika lausua kiitokset.

- Iso kiitos kuluneesta kaudesta niin Hannu Lehessaarelle, huoltoporukalle, kuin yhteistyökumppaneillekin, Asunmaa päätti.


SM TeijoTalot Rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Nikolay Gryazin (Skoda) 50.16,8
2) Emil Lindholm (Skoda) + 21,2
3) Eerik Pietarinen (Skoda) + 23,4
4) Juha Salo (Skoda) + 40,3
5) Teemu Asunmaa (Skoda) + 47,5
6) Henrik Pietarinen (Mitsubishi) + 2.14,3


SM1-luokan pistetilanne 7/7 osakilpailua

1) Eerik Pietarinen 149,5
2) Emil Lindholm 104
3) Teemu Asunmaa 98
4) Nikolay Gryazin 94,5
5) Juha Salo 62
6) Marko Mänty 59

Teemu ja Jani

Teemu Asunmaa

32

Ikä

Alavus

Kotipaikka

Yrittäjä

Ammatti

Jani Salo

44

Ikä

Laukaa

Kotipaikka

Kumppanit

Teemu Asunmaa
040 759 8443
teemu@teemuasunmaa.com

© TeemuAsunmaa.com 2018