Teemu Asunmaa Racing
NaviLeft Tuoreimmat ralliuutiseni Rallitiimimme jäsenisto Kilpailukalenterimme Vauhdikkaimmat rallikuvani Vauhdikkaimmat rallivideoni Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Laadukkaat palvelut Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
Middlebar
 
Tervetuloa Rallin kolminkertaisen Suomenmestarin kotisivuille! Löydät meidät Facebookista! Löydät meidät Twitteristä! Löydät meidät Instagramista
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 


29.1.2017 - Asunmaan ja Halttusen huikea nousu lauantaina toi Tunturirallin voiton - "Hienoa voittaa yksi Suomen ykköskisoista"

Rallin SM-sarjan kauden 2017 avausosakilpailu Tunturiralli päättyi Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaan ja kartanlukija Jonne Halttusen voitonjuhliin. Ensimmäistä kisaansa Skoda Fabia R5:llä SM1-luokassa ajanut kaksikko lähti toiseen ajopäivään yleiskilpailun neljänneltä sijalta, mutta huikea nousu lauantaina toi lopulta komean voiton.


Perjantain jälkeen Teemu Asunmaan ja Jonne Halttusen ero yleiskilpailun johdossa ajaneesen Juha Saloon nähden oli 19,9 sekuntia. Lauantai käynnistyi 42-kilometrisellä Siikakämän erikoiskokeella ja siellä Asunmaa onnistui heti hyvin, kun pohja-aika löi Salon suorituksen yhdeksällä sekunnilla. Kokonaistilanteessa ero kaventui näin ollen 10,9 sekuntiin.

- Ajateltiin, että Siikakämässä on heti tehtävä jotain. Ajettiin se mikä päästiin ja saatiin pohja-aika, Asunmaa kommentoi aamunavausta.

Seuraava erikoiskoe, 28-kilometrinen Kaihuavaara, oli kuitenkin Salon heiniä, joka oli kuusi sekuntia Asunmaata nopeampi.

- Seuraavalla Juha otti vähän takaisin, se pätkä ei tullut meiltä hyvin. Samoin Mäntyvaarassa hävittiin aivan liikaa, Asunmaa viittasi päivän kolmantena ajettuun lyhyeen raviradan yleisöerikoiskokeeseen, missä alavutelainen hävisi Salolle kuusi sekuntia.

Kahdeksan ajetun erikoiskokeen jälkeen Salon ja Asunmaan välinen ero oli 23,1 sekuntia, kun ajamatta oli kaksi erikoiskoetta ja yhteensä 75 ek-kilometriä.

- Heinunkiertoon (EK9) kun lähdettiin niin ajateltiin, että koitetaan vielä.

Mäntyvaaran huoltotauolla ennen Heinunkierron erikoiskoetta autoon ei tehty mitään muutoksia, eli selitys kahden viimeisen erikoiskokeen hurjalle vauhdille ei löydy sieltä.

- Ei tehty mitään. Uudet renkaat alle ja baanalle, Asunmaa hymyili.

Heinunkierrossa Asunmaa löi Salon 6,4 sekunnilla ja ero ennen viimeistä erikoiskoetta oli 16,7 sekuntia. Viimeinen erikoiskoe oli yksi Tunturirallin ehdottomista klassikoista, 52-kilometrinen Ristilampi, josta Asunmaa sanoi jo ennen rallia, että viihtyy siellä hyvin ja on usein onnistunut hyvin juuri kyseisellä erikoiskokeella. Ja niin onnistui myös nyt. Asunmaa ajoi hurjan pohja-ajan ollen peräti 24,4 sekuntia Saloa nopeampi, nousten rallin voittoon 7,7 sekunnin marginaalilla.

- Ennen viimeistä erikoiskoetta ajateltiin, että se on teoriassa mahdollista, mutta kaiken pitää onnistua ihan nappiin. Ja kyllähän se aika lailla nappiin meni koko pätkä. Se oli siinä, hieno fiilis, Asunmaa kertasi viimeisen erikoiskokeen kulkua.

"Ei sitä voi lähteä heti maksimia tulemaan"

Asunmaa ajoi Tunturirallissa tänä vuonna neljälle erikoiskokeelle nopeimman ajan, joista lauantain erikoiskokeilla kolme. Vauhti oli perjantainakin hyvällä tasolla, mutta todellinen huippuvauhti tuli esiin vasta lauantaina. Tosin eipä se poljin vielä perjantaina ollutkaan aivan siellä "lattiassa" asti.

- Uusi auto ja kaikki on uutta, niin ei sitä voi lähteä heti maksimia tulemaan. Virhe on kuitenkin niin helppo tehdä. Tänä aamuna kun lähdettiin liikkeelle, niin kilometrejä oli paljon enemmän takana ja tottakai se siinä vaiheessa osuu käteen ihan toisella tavalla. Joka kilometri näin alku vaiheessa auttaa eteenpäin, Asunmaa muistutti.

Vuonna 2012 Asunmaa voitti Tunturirallissa Suomi Cupin ja viime vuonna tuli voitto SM2-luokasta. Nyt tullut SM-rallin yleiskilpailun voitto ei ollut Asunmaalle ensimmäinen, sillä vuonna 2015 hän juhli ykkössijaa SM2-luokan Subarulla Pohjanmaa-rallissa. Kahden SM2-luokan Suomen mestaruuden jälkeen voitto heti luokkavaihdon jälkeen rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa on Asunmaalle iso asia ja varsinkin, kun se tuli Tunturirallin tasoisesta legendaarisesta kilpailusta.

- Kyllä tämä hienolta tuntuu. Tunturiralli on aina ollut yksi Suomen ykköskisoista ja pitkä kisa, niin onhan se hienoa voittaa yleiskilpailu, Asunmaa hehkutti ja lähetti myös kiitosterveiset niin yhteistyökumppaneille, kuin tiimillekin.

- Niin kuin ennen rallia sanoin, että kun niin iso työ on tämän projektin eteen tehty, yhteistyökumppaneiden ja tiimin mekaanikkojen toimesta, niin halusin arvoisensa kiitoksen heille antaa. Ja se saatiin.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 17.-18. helmikuuta.

Tunturirallin yleiskilpailun epäviralliset lopputulokset
1) Teemu Asunmaa - Jonne Halttunen 2.06.54,4

2) Juha Salo + 7,7
3) Jussi Vainionpää + 3.03,1
4) Jarkko Nikara + 3.21,6
5) Tomi Tukiainen + 3.31,3
6) Ville Ruokanen + 3.41,2


28.1.2017 - Teemu Asunmaa tyytyväinen Tunturirallin avauspäivään - Sarriojärven pohja-aika perjantain kohokohta

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat rallin SM-sarjan kauden avauskilpailussa Tunturirallissa ensimmäisen ajopäivän jälkeen yleiskilpailussa sijalla neljä. Perjantain kohokohta oli ehdottomasti kolmannella erikoiskokeella ajettu pohja-aika.

Teemu Asunmaan Tunturiralli käynnistyi Aittajärven erikoiskokeen kuudennella sijalla. Aikaeroa kertyi pohja-ajan ajaneeseen Jarkko Nikaraan nähden 11 sekuntia.

- Pienellä jännityksellä mentiin uudella autolla ensimmäiselle erikoiskokeelle ja se meni läpi ihan ok. Saatiin "mörkö" pois harteilta. Muutamissa paikoissa jarrutin liian aikaisin, sieltä tulee vähän sitä aikaeroa. Tästä on hyvä jatkaa ja parantaa illan pätkille. Ei mitään hätää, Asunmaa pohti tulevaa.

Toisella erikoiskokeella, Mäntyvaaran raviradalla ajetulla yleisöerikoiskokeella, sijoitus oli neljäs, kunnes kolmas erikoiskoe toikin sitten kauden ensimmäisen pohja-ajan. Asunmaa oli reilut 35 kilometriä pitkällä Sarriojärven erikoiskokeella 2,1 sekuntia nopeampi kuin Marko Mänty. Nikara jäi 6,6 sekuntia ja Juha Salo 9,3 sekuntia.

- Mäntyvaara meni vielä ihan ok, mutta sitten Sarriojärveltä tuli ensimmäinen pohja-aika. Se meni kyllä hyvin. Oli tietysti joitain paikkoja, missä ajaa kovempaakin, mutta kaiken kaikkiaan hyvä suoritus, Asunmaa totesi tyytyväisenä.

Asunmaa on aiemminkin ajanut rallin SM-sarjassa yleiskilpailun puolella ek-pohja-aikoja, mutta nyt tullut pohja-aika oli Skoda Fabia R5:n ratissa ja luokkavaihdon jälkeen ensimmäinen.

- Lohduttaahan se, kun tietää, että ollaan jollain tasolla tässä asiassa. Tästä on hyvä jatkaa.

"Kaiken kaikkiaan hyvä päivä"

Neljäs erikoiskoe, 37-kilometrinen Hanhikoski, toi kolmanneksi nopeimman ajan, mutta pohja-ajan ajaneelle Salolle Asunmaa hävisi peräti 17,1 sekuntia.

- Siellä me ei vaan saatu oikeaa rytmiä. En oikein tiedä mikä siinä oli ja jäätiin vähän turhan paljon Juhalle, Asunmaa ihmetteli.

Perjantain päätteeksi ajettiin Mäntyvaaran raviradalla vielä toistamiseen ja nyt Asunmaa oli toiseksi nopein, häviten Salolle minimaaliset 0,9 sekuntia. Kokonaistilanteessa Asunmaa ja Halttunen ovat avauspäivän jälkeen sijalla neljä ja eroa Saloon on 19,9 sekuntia. Kolmanteen sijaan (Nikara) eroa on tasan neljä sekuntia.

- Kaiken kaikkiaan hyvä päivä. Huomenna on vielä paljon kilometrejä jäljellä. 20 sekuntia Juhan perässä, ei se huono ole, Asunmaa kommentoi.

Lauantain osalta taktiikka on selvä.

- Lähden ajamaan omaa ajoa. Ajan niin kovaa kuin tällä kokemuksella pystyn ajamaan. Ei tehdä mitään tyhmää, mutta koitetaan sieltä kuitenkin vähän nousta vielä.

Lauantaina ajetaan viisi erikoiskoetta, joille yhteispituutta kertyy lähes 150 kilometriä. Toinen ajopäivä käynnistyy kello 8.36 ja heti aamunavauksena edessä on yli 42-kilometrinen Siikakämän erikoiskoe.

- Siikakämä on haasteellinen pätkä. Siellä on aika paljon soraa ja renkaat on kovilla. Se voi olla ratkaisupätkä heti aamusta, Asunmaa ennakoi.

Yleiskilpailun tilanne 5/10 ek:n jälkeen
1) Juha Salo 52.33,3
2) Marko Mänty + 11,9
3) Jarkko Nikara + 15,9
4) Teemu Asunmaa + 19,9
5) Jussi Vainionpää + 1.01,0
6) Hiroki Arai + 1.06,727.1.2017 - Asunmaan ja Halttusen Skoda-debyytti käynnistyy perjantaina: "ukot, nuotit ja auto ovat valmiina"

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu, Rovaniemen ympäristössä tammikuun viimeisenä viikonloppuna ajettava Arctic Lapland Rally, käynnistyy tänään perjantaina. SM2-luokan kaksinkertainen Suomen mestari Teemu Asunmaa vaihtoi tälle kaudelle SM1-luokkaan ja uusi kalusto on Skoda Fabia R5. Kauden avauskilpailun aattona Asunmaa kertoi, että valmistelut ovat sujuneet hyvin ja kaikki on valmista perjantaina starttaavaan ralliin.

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa ajoi Arctic Lapland Rallyn, Tunturirallin hieman alle seitsemän kilometriä pitkän testierikoiskokeen Vennivaarassa torstaina kahteen kertaan. Asunmaa raportoi "shakedownin" jälkeen, että kaikki on tässä vaiheessa juuri niin kuin pitääkin olla.

- Pari vetoa tosiaan ajettiin ja kaikki meni hyvin niin ajon, kuin kalustonkin puolesta. Ukot, nuotit ja auto ovat valmiina. Jännittäviä aikoja eletään, vielä torstai-iltana rallityttökisan tuomariksi "joutunut" Asunmaa hymyili kilpailun aattona.

Talvella reilut parisataa testikilometriä Skoda Fabia R5:llä ajanut Asunmaa pääsi torstaina ajamaan uudella kalustolla viimeiset kilometrit ennen perjantaina käynnistyvää kilpailua. Alavutelainen on luottavainen sen suhteen, että se mitä aiemmin ajetuilla testeillä ja nyt kilpailun aattona ajetulla testierikoiskokeella haettiin, niin se myös saatiin.

- Kaikki pitäisi olla sen puolesta kunnossa, mutta perjantainahan sen sitten näkee, että tarvitseeko lähteä muuttamaan säätöjä suuntaan tai toiseen. Mutta luulen, että noilla mennään nyt tämä kilpailu ja muutetaan sitten jos on tarvetta. Uskon kuitenkin, että ollaan todella lähellä säätöjen suhteen sitä mikä on minun mieleen, Asunmaa kuvailee.

Uusi kausi, uusi luokka ja uusi kalusto. Kaikin puolin uusi lähtötilanne uuteen kauteen ei avausosakilpailun aattona Asunmaata sen suuremmin jännitä, eikä yöunen saamisen suhteen viimeisenä yönä ennen starttia tule olemaan mitään ongelmia.

- Tänä vuonna paukahtaa 100 ajetun rallin raja rikki, niin sen verran on jo oltu näissä hommissa mukana, että kyllä saa yön hyvin nukuttua. Tottakai pitää aina vähän jännittää, eihän tämä muuten kilvanajoa olisi. Aika levollisin mielin kuitenkin ollaan. Se on sitten eri asia mitä tapahtuu ensimmäisen erikoiskokeen lähdössä. Poikkeustilanne tietysti siinä mielessä, että uusi auto ja uusi luokka, niin siinä mielessä erilainen lähtötilanne tietysti, Asunmaa myöntää.

Tunturiralli käynnistyy erikoiskokeiden osalta perjantaina kello 12.43. Ensimmäisenä ajopäivänä edessä on 102,49 ek-kilometriä ja toisena ajopäivänä lauantaina ajetaan vielä 149,12 ek-kilometriä ennen maalia, jonne rallikaravaani saapuu iltapäivällä.25.1.2017 - Teemu Asunmaa lähtee luottavaisin mielin alkavaan kauteen

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Alavutelainen ralliautoilija Teemu Asunmaa, 29, on uuden tilanteen edessä. Kahden peräkkäisen SM2-luokan Suomen mestaruuden jälkeen Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen, 31, hyppäävät tänä vuonna rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaan SM1:seen kalustonaan huippuluokan menopeli, Skoda Fabia R5. Uusi kausi käynnistyy perjantaina perinteisellä Arctic Lapland Rally -kilpailulla eli Tunturirallilla.

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa on dominoinut rallin SM-sarjan SM2-luokkaa viimeiset kaksi kautta. Vuonna 2015 Asunmaa ajoi luokkavoittoon kuudesta ajetusta osakilpailusta kolmessa ja viime vuonna luokkavoittoja tuli kuudesta SM-rallista viisi. Tänä vuonna edessä on siis luokan ja kaluston vaihto, kun vanha tuttu SM2-luokan Subaru vaihtuu SM1-luokan Skodaan. Muutosten myötä tavoitteet alkavalle kaudelle ovat maltilliset.

- Vielä ei ole mestaruus mielessä, vaan ollaan keskitytty treenaamiseen, että päästäisiin sinuiksi auton kanssa. Kaikki on uutta, ihan eri tyyppinen auto ajaa, kuin N-ryhmän auto, Asunmaa vertailee.

Entä mitkä ovat ne suurimmat erot näiden kahden auton välillä?

- Paino on se suurin juttu. N-ryhmän auto on painava ja R5-auto reilut 100 kiloa kevyempi. Jarrutuspaikat muuttuu ja lisäksi kaarrenopeudet ovat kovempia. Toisaalta vääntöä Skodassa ei ole niin paljon kuin N-ryhmän autossa. Paljon uusia asioita. Sanotaanko näin, että parempaan päin on aina helpompi muuttaa asioita, Asunmaa naurahtaa.

Ensimmäiset testit uudella kalustolla Asunmaa ajoi pari kuukautta sitten ja nyt kun Tunturirallin starttiin on aikaa enää pari päivää, testikilometrejä on kertynyt yhteensä reilut parisataa.

- Tunne oli ensimmäisissä testeissä, että kaikki ikään kuin alkaa alusta. Ihan hyvin on mennyt ja nyt alkaa jo tuntumaan kivalta se homma. Ei olla tietenkään pystytty vertaamaan mihinkään, että minkälaista vauhtia ajetaan, mutta Tunturirallissahan se sitten nähdään ollaanko kaukana vai lähellä, Asunmaa pohtii ja lisää vielä, että mitään yllätyksiä ei matkaan ole juurikaan mahtunut mukaan, vaikka alku uuden kaluston ratissa tuntuikin hieman oudolta.

- Alussa ajattelin, että ajaminen olisi voinut tuntua helpommalta, kuin mitä se sitten oli. Mutta kyllä kaiken kaikkiaan asiat on mennyt suunnitelmien mukaisesti, Asunmaa vakuuttaa.

Kilpailun reitti Asunmaan mieleen, erityisesti kaksi erikoiskoetta

Viimeiset testit Asunmaa ajoi pari viikkoa ennen Tunturi-rallia.

- Lyhyt testi, haluttiin nähdä, että kaikki toimii. Muuten aika on mennyt auton huoltamiseen ja asioiden hoitamiseen, että ollaan Tunturissa kaikin puolin valmiina. Viimeiset päivät ollaan ihan keskitytty vain nuotitukseen ja torstaina ajetaan Rovaniemellä sitten virallinen testierikoiskoe.

Jos on Tunturirallin reitti SM-sarjan osakilpailuista ylivoimaisesti pisin, niin myös valmistautumisjakso vaatii kuljettajalta ja kartanlukijalta eniten. Kilometrejä autossa nuotitusvaiheessa tulee paljon, kun ajokertojen määrää ei ole rajoitettu. Toisin on muissa SM-ralleissa, missä nuotitusvaiheessa jokaisen pätkän saa ajaa maksimissaan kahdesti.

- Sellaiset 3000 kilometriä tulee meillä mittariin ja 800-900 kilometriä kertyy ajoa per päivä. Koko viikon kestävä kilpailuhan tämä on siinä mielessä, että nuotitus alkaa maanantaina ja lauantai-iltana loppuu ralli, niin kyllähän nämä muut osakilpailut on sprinttikisoja tähän verrattuna. Siitä minä tykkään, Asunmaa hehkuttaa.

Helposti saattaisi kuvitella, että kun nuotitusvaiheessa ajokertojen määrää ei ole rajoitettu, niin kuljettajat tahkoaisivat pätkiä läpi lähes kyllästymiseen asti. Asunmaan mukaan tilanne on kuitenkin toinen.

- Kolme-neljä kertaa on ihan riittävä. Mutta se on ihan hyvä, että näin alkukaudesta saa nuotittaa enemmän. Se taito kehittyy siinä samalla ja tauon jälkeen asiat palautuu paremmin mieleen, Asunmaa näkee.

Asunmaata tämänvuotinen Tunturirallin reitti miellyttää.

- Tänä vuonna kaikki erikoiskokeet ovat sellaisia mitä on aiemmin jossain muodossa ajettu. Nelospätkä on sellainen missä on mukana uutta osuutta. Hyvä reitti kaiken kaikkiaan. Lumitilanne vaikuttaa olevan aika sama kuin on ollut aikaisempinakin vuosina. Keli on ollut tosi hyvä. Edellisenä vuosina on ollut tosi kylmä nuotituksen ja rallin aikaan, mutta nyt on ollut sen suhteen parempi, Asunmaa sanoo.

Kaksipäiväisen rallin erikoiskokeista Asunmaa haluaa nostaa erityisesti esiin Ristilammen ja Sarriojärven.

- Viimeinen erikoiskoe, 52-kilometrinen Ristilampi, se on ollut meille aina hyvä pätkä. Siitä olen aina tykännyt. Sarriojärvellä (EK3) rytmi vaihtelee, on isoa ja pientä tietä, on helppoa ja vaikeaa - sieltä löytyy aivan kaikkea. Se on kanssa hyvä pätkä. Mutta kaikki pätkät ovat hyviä ja yhtään ei ole sellaista, mikä ei itselle sopisi.

Ensimmäiset Tunturiralli-kokemukset mekaanikkona

Asunmaa on kilpaillut Tunturirallissa viisi kertaa ja paras saavutus tuli viime vuonna, kun sijoitus yleiskilpailussa oli toinen ja SM2-luokasta tuli ylivoimainen voitto. Ensimmäiset Tunturirallin kokemukset Asunmaa kuitenkin hankki tekemällä töitä ralliauton ulkopuolella.

- Ensimmäisen kerran itse olin mukana vuonna 2004 huoltojoukoissa ja sitä tein monta vuotta. Kuljettajina olivat mm. Jukka Ketomäki, Joni Nikko, Jari Latvala ja Jari-Matti Latvala. Ja on niitä muitakin SM-sarjasta tuttuja kuljettajia ollut, Asunmaa muistelee.

Nuoremman Latvalan, Toyota Gazoo Racingilla MM-sarjaa kiertävän Jari-Matin, huoltojoukoissa Asunmaa oli kauden 2006 aikana muissakin ralleissa kuin Tunturissa.

- Muutamassa kisassa olin mukana silloin. Samalta kylältä ollaan ja tunnetaan hyvin. Jari-Matti on innokas rallin harrastaja myös noin muutenkin ja heiltä löytyy paljon erilaista kalustoa. Siellä tuli sitten "ruuvailtua" aikoinaan autojen parissa, Asunmaa muistelee reilun 10 vuoden takaista aikaa.

Viidestä ajetusta Tunturirallista yksi tapahtuma on jäänyt erityisen hyvin Asunmaan mieleen.

- Vuonna 2013 oltiin ensimmäisen kerran mukana nelivetoisella opettelemassa. Seuraavana vuonna lähdettiin sitten ns. ajamaan tosissaan. No se ei sitten alkanut ihan toivotulla tavalla, kun ykköspätkällä jäätiin Juhalle (Salo) vähän liikaa. Ajateltiin siinä, että seuraavalla pätkällä korjataan tilanne. No siellä oli kauhea sumu, eikä nähnyt yhtään mitään. 35 kilometriä se osuikin ihan nappiin mitä sillä näkyvyydellä pystyi tulemaan, mutta viimeinen mutka oli liikaa. Ei niin hyvä kokemus, mutta se on kyllä jäänyt parhaiten mieleen. Päästiin onneksi jatkamaan kuitenkin, mutta menihän siinä aikaa, Asunmaa naurahtaa.

Iso kiitos Hannu Lehessaarelle ja kaikille yhteistyökumppaneille

Odotettu rallin SM-sarjan kauden avaus käynnistyy Rovaniemellä erikoiskokeiden osalta perjantaina, jolloin ohjelmassa on viisi erikoiskoetta. Loput viisi erikoiskoetta ajetaan lauantaina. Asunmaa lähtee kauden avauskisaan luottavaisin mielin.

- Kaiken kaikkiaan mukava lähteä Tunturiin, koska se on ollut ihan hyvä kisa meille. Lähes aina on mennyt hyvin ja olen tykännyt siitä rallista.

Selvää on, että kaksipäiväinen reitiltään pitkä kilpailu ja useamman päivän kestävä nuotitusvaihe tekevät Tunturirallista tiimeille myös kustannusten puolesta kauden selkeästi kalleimman.

- Kallis kilpailuhan se on, sanoisin että kaksi kertaa suuremman budjetin vaatii kuin muut SM-rallit. Mutta jos kausi pitäisi aloittaa jostain muualta kuin Tunturista, niin se ei tässä kohtaa tuntuisi normaalilta. Tunturi kuuluu tammikuulle ja esimerkiksi kesäkisana se ei olisi enää sama asia, Asunmaa korostaa.

Nyt kun kauden starttiin on aikaa enää pieni hetki, Asunmaa haluaa lähettää myös kiitosterveiset kaikille niille tahoille jotka tämän kaiken ovat mahdollistaneet.

- Hannu's Rally Teamin Hannu Lehessaarelle ja kaikille yhteistyökumppaneille ketkä ovat tähän mukaan lähteneet, niin iso kiitos siitä, he ovat tämän kaiken tehneet mahdolliseksi. R5-kalusto on kuitenkin ollut aina minulle jonkinlainen haave ja nyt kun kaikki on tällä mallilla mitä nyt on, niin onhan se kova juttu.

Tulostavoitteita Asunmaa ei kauden avauskisaan ole asettanut, mutta yhden tavoitteen kylläkin:

- Kun saisi tiimille ja yhteistyökumppaneille kiitoksen tästä. Että menisi ralli edes sen verran hyvin, ettei tulisi pettymystä heti ensimmäisestä kilpailusta, Asunmaa päättää.
 
 
Teemu Asunmaan kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi