Teemu Asunmaa Racing
NaviLeft Tuoreimmat ralliuutiseni Rallitiimimme jäsenisto Kilpailukalenterimme Vauhdikkaimmat rallikuvani Vauhdikkaimmat rallivideoni Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Laadukkaat palvelut Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
Middlebar
 
Tervetuloa Rallin kolminkertaisen Suomenmestarin kotisivuille! Löydät meidät Facebookista! Löydät meidät Twitteristä! Löydät meidät Instagramista
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 


18.2.2017 - Teemu Asunmaa nautti kaksintaistelusta Kalle Rovanperää vastaan: "Kova taistelu opettaa aina"


Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa sijoittui Mikkelin ympäristössä viikonloppuna ajetussa Vaakuna-rallissa yleiskilpailussa toiseksi, sekä kuittasi SM1-luokasta korkeimmat pisteet. Asunmaa jatkaa näin ollen SM1-luokan pistejohdossa kahden osakilpailun jälkeen maksimipistein.


Tammikuisen Tunturirallin voiton jatkoksi Teemu Asunmaa ajoi SM1-luokan voittoon nyt siis myös Mikkelin SM-rallissa, mutta toista peräkkäistä yleiskilpailun voittoa ei kuitenkaan tullut. Edelle kun ehti 16-vuotias Kalle Rovanperä, joka Mikkelissä ei ajanut SM-pisteistä, mutta oli yleiskilpailun ykkönen 10,7 sekunnin erolla ennen Asunmaata. Asunmaa kertoi rallin jälkeen, että nautti viikonlopun kaksintaistelusta Rovanperää vastaan. Tiukka lauantain sekuntitaistelu tarjosi yleisölle jännitettävää aina viimeiselle erikoiskokeelle asti.

- Onhan se hienoa ja hienoa on myös se, että Kalle alkaa jatkossakin kirittämään meitä. Tuskin me oltaisiin opittu näitä asioita tästä rallista mitä nyt opittiin, jos Kalle ei olisi ollut mukana. Kova taistelu opettaa aina, Asunmaa muistutti rallin jälkeen.

Rovanperä ja Asunmaa olivat vauhdin puolesta Mikkelissä täysin omaa luokkaansa. Kaksikon keskinäinen sekuntitaistelu oli ajoittain jopa niin tasaista, että viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen kokonaisaika oli molemmilla täysin sama! Rallissa yhteensä kolme pohja-aikaa tehnyt Asunmaa johti ennen kahta viimeistä erikoiskoetta 1,7 sekunnilla, mutta Rovanperä oli nopeampi kahdella viimeisellä erikoiskokeella nousten niiden myötä lopulta rallin yleiskilpailun voittoon.

Asunmaa oli rallin jokaisella yhdeksällä erikoiskokeella yleiskilpailun kolmen nopeimman kuljettajan joukossa.

- Tietysti voitosta olisi haluttu ajaa, mutta aamun erikoiskokeisiin se kaatui. SM1-luokasta kuitenkin täydet pisteet, niin tottakai tulokseen olen tyytyväinen. Omaan ajooni en kuitenkaan ole, Asunmaa ruoski itseään.

Hitaammilla, teknisemmillä erikoiskokeella Asunmaa oli kaksikosta nopeampi, mutta nopeilla osuuksilla Rovanperä puolestaan repi eroa.

- Silloin kun mennään kaasu pohjassa, niin se ei vaan nyt onnistu. Mutta lisää kokemusta saatiin ja ensi kerralla ollaan taas vahvempia, Asunmaa katsoi positiivisin mielin kohti tulevaa.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Rovanperän johtomarginaali oli 6,2 sekuntia. Asunmaan kartanlukija Jonne Halttunen vahvisti rallin jälkeen, että viimeisellä erikoiskokeella kyllä mentiin vielä kovaa, mutta kuitenkin liian suuria riskejä vältellen. Tulossa ollut täysi pistepotti luokan mestaruustaistelua ajatellen kun kuitenkin oli erittäin tärkeää säilyttää maaliin asti.

- Viimeinen erikoiskoe tultiin järkevästi, ei haluttu mitään hölmöillä. Kalle ajoi ihan täydellisen kilpailun ja kyllä Teemusta voin sanoa ihan samaa. Pieni kokemattomuus auton suhteen näkyy vielä, mutta sieltä se tulee vielä, Halttunen uskoo vakaasti.

Kun takana on nyt kaksi SM-rallia uudella kalustolla, Asunmaa ei voi olla kehumatta Skoda Fabia R5:n toimivuutta ja luotettavuutta. Teknisiä murheita ei ole matkalle alkuvuoden kisoissa tullut.

- Kalusto pelaa hienosti, ei ole pienintäkään ongelmaa ollut. Ainahan tietysti säätöjen osalta tulee jotain mieleen mitä voisi koittaa seuraavalla kerralla, mutta niitä sitten kokeillaan myöhemmin, Asunmaa päätti.

Rallin SM-sarja jatkuu Nilsiässä 11. maaliskuuta.

SM Vaakuna-rallin yleiskilpailun epäviralliset lopputulokset
1) Kalle Rovanperä 1.06.08,7
2) Teemu Asunmaa-Jonne Halttunen + 10,7
3) Juha Salo + 1.03,9
4) Jarkko Nikara + 1.55,5
5) Ari Vihavainen + 2.29,6
6) Jussi Vainionpää + 2.44,2


16.2.2017 - Teemu Asunmaa janoaa menestystä myös Mikkelistä: "Mitä teknisempää ja vaikeampaa, niin sopii paremmin minulle"

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa avasi rallin SM-sarjan uuden kauden parhaalla mahdollisella tavalla, kun tammikuussa Rovaniemen ympäristössä ajetusta legendaarisesta Tunturirallista tuli hurjan loppunousun myötä yleiskilpailun voitto, sekä SM1-luokan korkeimmat pisteet. Seuraavaksi edessä on tulevana viikonloppuna Mikkelissä ajettava SM Vaakuna-ralli.


Vuosina 2015 ja 2016 SM2-luokan Suomen mestaruuden voittaneen Teemu Asunmaan hyppäys rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaan, sekä kalustonvaihto N-ryhmän Subarusta R5-luokituksen Skoda Fabiaan onnistui tuloksen puolesta parhaalla mahdollisella tavalla, kun kauden avannut Tunturiralli päättyi alavutelaisen voitonjuhliin. Legendaarisen Tunturirallin voittaminen maistui, mutta mitään suurempaa tunnekuohua se ei 29-vuotiaassa Asunmaassa kuitenkaan saanut aikaan.

- Aika maltillinen olen ollut näissä asioissa. Olihan se hieno voitto, mutta aika nopeasti katseet kääntyi kuitenkin jo kohti Mikkeliä. Ehkä sitten vuosien päästä se taas palautuu mieleen ja tulee enemmän mietittyä. Toivottavasti voittoja tulee kuitenkin vielä lisää, Asunmaa pohdiskeli pari viikkoa Napapiirin seikkailun päättymisen jälkeen.

Tunturirallin 10:stä erikoiskokeesta neljälle nopeimman ajan ajanut Asunmaa nousi rallin voittoon kahdella viimeisellä erikoiskokeella, vaikka ero ennen niitä kärjessä ajaneeseen Juha Saloon nähden oli jo 23,1 sekuntia. Rallin päättäneen Ristilammen 52-kilometrisen erikoiskokeen Asunmaa täräytti maaliin 24,4 sekuntia nopeammin kuin Salo. Uran toinen rallin SM-sarjan yleiskilpailun ykkössija ei Asunmaalle itselleen tullut yllätyksenä, mutta ennen rallia puheet tavoitteen suhteen olivat maltillisemmat.

- Se oli kuitenkin niin arvoitus se vauhti, kun kuitenkin uusi auto ja uudet asiat. Vuosien saatossa on nähty, että kaikki jotka ovat N-ryhmän kalustosta siirtynyt R5-autoihin, niin se on ottanut oman aikansa ennen kuin on lähtenyt kulkemaan, Asunmaa muistuttaa.

Voitontahtoinen Asunmaa ajoi Tunturirallissa viimeisen erikoiskokeen hurjalla riskillä, mutta SM-sarjan kokonaistilannetta ajatellen tulevissa ralleissa asiat katsotaan kuitenkin aina tilanteen mukaan.

- Osaan toki ajatella tilanteen mukaan järkevästikin. Kakkos- ja kolmossijakin on hyvä, jos ei vaan ole ollut mahdollisuutta voittoon.

"Kyseessä on kaksi hyvin erityylistä kilpailua"

Tunturiralli on rallin SM-sarjassa ainutlaatuinen kilpailu ja nyt ajettava SM Vaakuna-ralli eroaakin kauden avausosakilpailusta melkoisesti, eikä pelkästään kilpailureitin pituuden puolesta.

- Kyseessä on kaksi hyvin erityylistä kilpailua. Mikkelissä tiestö on paljon teknisempää ja pientä tietä on enemmän kuin muissa ralleissa, Asunmaa kuvailee ja lisää, että tämänkaltainen reitti sopii hänen ajotyylilleen.

- Ainakin Subarulla aiemmin oli niin, että mitä teknisempää ja vaikeampaa tiestöä, niin se sopii kyllä paremmin minulle.

Asunmaalle lähtötilanne kauden toiseen SM-osakilpailuun on nyt siinäkin mielessä helpompaa, että kilometrejä uudella Skodalla on kertynyt jo varsin runsaasti ja lisää tuntumaa tuli vielä viime viikonloppuna Sastamalan ja Mouhijärven suunnalla ajetuista testeistä.

- Voimansiirron puolelle tehtiin vähän muutoksia ja niitä kokeiltiin. Lopputulos oli kuitenkin se, että palattiin takaisin niihin säätöihin millä ajettiin Tunturissa, Asunmaa taustoittaa.

Mikkelissä kilpailijoista reitille ensimmäisenä lähtevät Baltic Rally Trophy -sarjan seitsemän autokuntaa ja sen jälkeen vuoroon pääsevät SM1-luokan kilpailijat joista Asunmaa ensimmäisenä. "Aura-auton" roolia ei Asunmaan tarvitse osakseen siis ottaa, mutta edelle lähtevät seitsemän kilpailijaa hieman mietityttävät etukäteen.

- Kyllähän ne ehkä hieman sotkee tietä, mutta se riippuu paljon myös kelistä. Jos on pakkaskeli, niin sitten ei ole juurikaan merkitystä, mutta plussakelissä saattaa jo vähän ollakin. Lopullisestihan sen näkee sitten, kun on muutama pätkä ajettu, että miten se menee.

Jos Tunturirallissa saattoi rallin avauspäivänä hieman aloittaa "kevyemmällä kaasulla" tarkkaillen muiden vauhtia, niin Mikkelin "sprinttikisassa" tilanne on täysin toinen.

- Kyttäilyyn ei ole kyllä varaa yhtään, vaan heti pitää olla valmiina, kun kisa alkaa. Puoli minuuttia jos olet Tunturissa takana, niin se ei ole vielä paljon. Mikkelissä se on todella paljon, Asunmaa muistuttaa.

Asunmaa odottaa kärkitaistelun osalta Mikkelissä hyvin samantyylistä kuin mitä oli Tunturirallissa, eli samat tutut nimet tulevat olemaan myös nyt ne kovimat kilpakumppanit. Tavoite tulevaan kisaviikonloppuun on varsin selkeä.

- Tottakai mahdollisimman paljon pisteitä pitäisi saada, se on tavoite, Asunmaa päättää.

Kaksipäiväinen SM Vaakuna-ralli käynnistyy perjantaina kahdella yleisöerikoiskokeella, jotka ajetaan Mikkelin raviradalla. Lauantaina on edessä seitsemän erikoiskokeen lenkki ja yhteensä rallissa ajetaan ek-kilometrejä hieman alle 130. Edellisvuoteen verrattuna reitti on mennyt uusiksi 90 %.

Teemu Asunmaa SM Vaakuna-rallissa 2013-2016
- 2013 - Subaru Impreza STi, yleiskilpailun ja SM1-luokan 6.
- 2014 - Subaru Impreza STi R4, yleiskilpailun 6. ja SM2-luokan 3.
- 2015 - Subaru Impreza STi, yleiskilpailun 5. ja SM2-luokan 1.
- 2016 - Subaru Impreza STi R4, yleiskilpailun 5. ja SM2-luokan 1.
 
 
Teemu Asunmaan kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi