Teemu Asunmaa Racing
NaviLeft Tuoreimmat ralliuutiseni Rallitiimimme jäsenisto Kilpailukalenterimme Vauhdikkaimmat rallikuvani Vauhdikkaimmat rallivideoni Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Laadukkaat palvelut Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
Middlebar
 
Tervetuloa Rallin kolminkertaisen Suomenmestarin kotisivuille! Löydät meidät Facebookista! Löydät meidät Twitteristä! Löydät meidät Instagramista
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
12.3.2017 - Teemu Asunmaa kruunasi talvikautensa Tahkorallin voitolla - "Parannettiin pitkin päivää"

Rallin SM-sarjan talvikausi päättyi Nilsiän ympäristössä lauantaina 11. maaliskuuta ajettuun Tahkoralliin. Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa kruunasivat erinomaisesti sujuneen talvikautensa, kun kaksikko nappasi kauden kolmannesta osakilpailusta SM1-luokan täyden pistepotin kolmannen kerran.


Teemu Asunmaa avasi Tahkorallin kolmanneksi nopeimmalla ajalla ja ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen ero kärkeen oli 3,3 sekuntia. Toisella erikoiskokeella syntyi ensimmäinen pohja-aika, mutta täysin samaan aikaan ylsi myös Juha Salo, jonka kanssa Asunmaa lopulta kävikin hurjan sekuntitaistelun rallin voitosta. Kahden erikoiskokeen jälkeisen huoltotauon jälkeen Asunmaa kellotti rallin lopuille neljälle erikoiskokeelle jokaiselle pohja-ajan ja nousi lopulta voittoon 6,2 sekunnin erolla ennen Saloa.

- Parannettiin pitkin päivää. Aamulla vielä vähän tökki, mutta sitten se lähti hyvin kulkemaan ja saatiin lopuille pätkille pohjat. Isoja eroja ei tullut taaskaan, mutta riittävästi, Asunmaa pohti viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Yleiskilpailun kärkipaikka vaihtui viidennen erikoiskokeen jälkeen ja ennen viimeistä erikoiskoetta Asunmaan johtomarginaali Saloon nähden oli vain 1,9 sekuntia. Viimeisellä, lähes 33 kilometriä pitkällä erikoiskokeella Asunmaa latasi kuitenkin tulostaululle 4,3 sekuntia nopeamman ajan kuin Salo ja näin alavutelainen yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa pääsi juhlimaan kolmatta kertaa kuluvalla kaudella SM1-luokan suurinta pistepottia.

- En viimeisellä pätkällä ottanut mitään ylimääräistä riskiä, vaan ajettiin sellainen puhdas hyvä ajo. Ei tullut penkkaan ajamisia ja muuta. Se usein riittää, kun ajaa puhtaasti, Asunmaa muistutti.

Kuudesta erikoiskokeesta Asunmaa ajoi nopeimman ajan viidelle, mutta siitä huolimatta kuljettaja ei ollut täysin tyytyväinen omaan suoritukseensa.

- Ei nyt ihan parasta mahdollista. Hyvin meni, mutta on siellä parannettavaa vielä.

"Meillä suoritusvarmuus on aika vahva"

Asunmaan valmistautuminen nyt ajettuun Tahkoralliin ei mennyt täysin suunnitelmien mukaisesti, kun viikkoa ennen kilpailua ajetut testit päättyivät ulosajoon.

- Niskat on vielä vähän kipeät ja auton kuntoon saamisessa oli kova työ. Iso kiitos siitä pojille, tekivät hienoa työtä, Asunmaa lähetti terveisiä tiiminsä mekaanikoille.

Asunmaan mukaan kaikki nämä valmistautumisvaiheen tapahtumat vaikuttivat siihen, että Tahkoralli ei lähtenyt ensimmäisten erikoiskokeiden osalta käyntiin niin kuin kuljettaja olisi halunnut.

- Kyllä se hieman vaikutti. Jäi kuitenkin testit vähälle ja muutettiin autoa. Piti sitten rallissa vähän tunnustella määrätyissä paikoissa, että miten se käyttäytyy, Asunmaa kuvaili.

Kolmannessa rallissa tänä talvena Asunmaan ohjastama Skoda Fabia R5 toimi jälleen kerran täysin ilman ongelmitta, kaluston suhteen ei ole tarvinnut huolta juurikaan kantaa.

- Kaikki toimi jälleen hienosti ja ei ollut mitään ongelmia. Siihen olen oikein tyytyväinen, että auto on toiminut jokaisessa kisassa niin hyvin, Asunmaa kehui.

Asunmaa on nyt voittanut rallin SM-sarjan yleiskilpailun tällä kaudella Tahkorallin lisäksi tammikuussa Tunturirallissa ja SM1-luokan korkein pistepotti on tullut jokaisesta osakilpailusta, myös helmikuussa Mikkelissä ajetusta Vaakunarallista. Asunmaalle itselleen huikea menestys ei ole tullut yllätyksenä, vaikka kuluvaan kauteen lähdettiinkin uudella kalustolla sarjan kuninkuusluokkaan.

- Tiesin, että voitosta pystytään ajamaan joka kisassa. Meillä suoritusvarmuus on aika vahva, Asunmaa pohti yhtä tärkeää menestyksen avainta.

Rallin SM-sarja jatkuu 20. toukokuuta Riihimäellä ajettavalla kesäkauden avausosakilpailulla.

- Kesällä aloitetaan taas uudestaan. En ole tällä autolla ajanut metriäkään kesäkeleillä. Pitää päästä hyvissä ajoin treenaamaan, Asunmaa käänsi lopuksi katseet jo kohti tulevia, uusia haasteita.

Tahkorallin yleiskilpailun lopputulokset
1) Teemu Asunmaa-Jonne Halttunen (Skoda) 52.03,9
2) Juha Salo (Peugeot) + 6,2
3) Jarkko Nikara (Subaru) + 14,9
4) Marko Mänty (Skoda) + 33,0
5) Jesse Turunen (Hyundai) + 52,1

Ralli SM-sarjan tilanne 2017: SM1-luokka, 3/7 osakilpailua, top-5:
1. Teemu Asunmaa, Skoda Fabia R5, 84 pistettä
2. Juha Salo, Peugeot 208 R5, 61 pistettä
3. Jarkko Nikara, Subaru Impreza WRX STi R4, 46 pistettä
4. Jussi Vainionpää, Citroen DS3 R5, 30 pistettä
5. Tomi Tukiainen, Ford Fiesta S2000, 27 pistettä

Klikkaa ja katso kisan incar videot:
SM Tahko Ralli 2017 - Incar EK1: Urimolahti
SM Tahko Ralli 2017 - Incar EK2: Eitikka
SM Tahko Ralli 2017 - Incar EK3: Lastukoski
SM Tahko Ralli 2017 - Incar EK4: Pieksä
SM Tahko Ralli 2017 - Incar EK5: Niittyjärvi
SM Tahko Ralli 2017 - Incar EK6: Siikajärvi


9.3.2017 - Teemu Asunmaa metsästää Nilsiästä talvikauden hattutemppua

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
Rallin SM-sarja jatkuu tulevana lauantaina Nilsiässä ajettavalla Tahko SM-rallilla. Kyseessä on kauden kolmas osakilpailu, joka samalla päättää myös sarjan talvikauden. Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa lähtee tulevaan kilpailuun SM1-luokan pistejohtajana maksimipistein, voittihan kaksikko luokkansa niin Tunturi-, kuin Vaakunarallissakin.

Teemu Asunmaan hyvästä vauhdista alkukauden kisoissa kertoo se, että Tunturi- ja Vaakunarallissa ajetuista 19 erikoiskokeesta Asunmaa on ollut SM1-luokan kuljettajista nopein 11:llä. Kaksi osakilpailua, kaksi luokkavoittoa - ei kahta ilman kolmatta?

- Kyllähän ne täydet pisteet on tietysti se mikä tyydyttäisi. Riippuu ihan täysin kilpailusta kulusta, että miten se lähtee menemään, Asunmaa pohtii tulevaa kilpailua.

Edellisessä osakilpailussa Mikkelissä yleiskilpailun voittoon ajanutta Kalle Rovanperää ei Tahkolla mukana kilpailemassa nähdä. Mukaan SM1-luokan kärkitaisteluun Asunmaa odottaa tuttuja nimiä.

- Juha (Salo) on varmasti tehnyt läksynsä Mikkelin jälkeen ja Nilsiä on sellainen kilpailu, että varmasti panostaa siihen ja antaa kaikkensa. Samoin Marko Mänty nostaa tasoa. Tiukkoja kisoja tulee varmasti olemaan vielä, Asunmaa muistuttaa.

Nopea, virheetön ajo tähän mennessä yhdessä kaluston luotettavuuden kanssa ovat olleet yhtälö, joka pisteiden osalta on tuonut Asunmaalle ja kartanlukija Jonne Halttuselle alkukauden kisoista maksimipisteet.

- Kaikki on kisojen aikaan toiminut hyvin, auton suhteen ollaan kyllä onnistuttu. Ei ole ollut mitään isompaa ja se on ollut hyvä asia, Asunmaa sanoo.

"Puhutaan ihan kunnon talvirallista"

Asunmaan valmistautuminen kauden kolmanteen SM-ralliin ei tällä kertaa sujunut kuitenkaan täysin suunnitelmien mukaan. Viikko ennen kilpailua Töysän suunnalla ajettu testiajo kun päättyi Asunmaalle harvinaiseen ulosajoon.

- Ei päästy paljoa ajamaan, kun mentiin ulos ja tuli osumaa autoon. Menihän siinä aika paljon rikki ja alkuviikko sitten korjailtiin jälkiä, Asunmaa kommentoi.

Lauantaina Asunmaa pääsi ajamaan testiä ennen ulosajoa reilut 25 kilometriä. Keskiviikkona kuntoon korjattu Skoda Fabia R5 sai vielä kyytiä kotikulmilla 15 kilometrin verran.

- Varmistettiin, että kaikki toimii.

Asunmaa on ajanut Tahkorallissa urallaan kerran aikaisemmin. Viime vuonna SM2-luokan ylivoimaisen voiton lisäksi palkintokaappiin tuli myös yleiskilpailusta kakkospokaali. Tulevan kilpailun osalta erityisesti ennakkotiedot säätilasta ilahduttaa.

- Lunta ilmeisesti on hyvin ja se on hyvä asia. Puhutaan ihan kunnon talvirallista, Asunmaa hehkuttaa.

Asunmaa lähtee matkaan numerolla kaksi, edellään vain WRC-Fordia luokassa seitsemän ohjastava Yazeed Al-Rajhi.

- Ihan hyvä lähtöpaikka ja varsinkin jos on hyvin auratut tiet. Ei mikään ongelma, hyvä paikka. Loskakelillä voi olla merkitystä, mutta luvattu on kuitenkin hyvää keliä, Asunmaa puntaroi.

Tahko SM-rallin ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy lauantaina kello 10.28 ja maaliin saavutaan kuuden erikoiskokeen ja reilun 100:n ek-kilometrin urakoinnin jälkeen alkuillasta kello viiden aikoihin.

Ralli SM-sarjan tilanne 2017: SM1-luokka, 2/7 osakilpailua, top-5:
1. Teemu Asunmaa, Skoda Fabia R5, 59 pistettä
2. Juha Salo, Peugeot 208 R5, 43 pistettä
3. Jarkko Nikara, Subaru Impreza WRX STi R4, 31 pistettä
4. Jussi Vainionpää, Citroen DS3 R5, 30 pistettä
5. Tomi Tukiainen, Ford Fiesta S2000, 21 pistettä
 
 
Teemu Asunmaan kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi