Teemu Asunmaa Racing
NaviLeft Tuoreimmat ralliuutiseni Rallitiimimme jäsenisto Kilpailukalenterimme Vauhdikkaimmat rallikuvani Vauhdikkaimmat rallivideoni Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Laadukkaat palvelut Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
Middlebar
 
Tervetuloa Rallin kolminkertaisen Suomenmestarin kotisivuille! Löydät meidät Facebookista! Löydät meidät Twitteristä! Löydät meidät Instagramista
Highslide JS
 
Highslide JS
 


21.5.2017 - Teemu Asunmaan voittoputki katkesi Riihimäellä - "Ei kolmas sija tietenkään tyydytä"

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa kartanlukijanaan Jonne Halttunen sijoittuivat lauantaina Riihimäen ympäristössä ajetussa SM-rallissa kolmanneksi. Kauden neljäs osakilpailu avasi samalla kesäkauden SM-rallit. Asunmaan johto SM1-luokan pisteissä kasvoi, kun pistekakkonen Juha Salo joutui keskeyttämään.


Talvikauden kaikista kolmesta SM-rallista täyden pistepotin napannut Teemu Asunmaa oli tyytyväinen siihen miten kilpailu Riihimäellä meni, mutta sijoituksen suhteen alavutelainen oli pettynyt.

- No ei se kolmas sija tietenkään tyydytä, ei saatu niitä pisteitä mitä haluttiin. Mutta ihan hyvä kisa oli. Olisi tietysti ollut hienoa ajaa voitosta. Tosi pienet erot kuitenkin, kun odotettiin, että erot kasvaisi isommaksi. Ei pystytty ajamaan kovempaa tuolla lähtöpaikalla, Asunmaa viittasi tilanteeseen, missä hän oli nelivetokalustosta ensimmäisenä reitillä heti etuvetoisten autojen jälkeen.

Kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen Asunmaa oli neljäntenä ja eroa kärkeen tässä kohtaa oli 9,3 sekuntia.

- Liukasta on, irtosoraa tosi paljon. Aika jännää ajaa, kun tulee odottamattomia tilanteita liukkauden takia. Syke on aika lailla korkeammalla, kuin talvikaudella, Asunmaa kommentoi rallin ensimmäisellä huoltotauolla.

Varuskunnan alueella ajetut kaksi lyhyttä yleisöerikoiskoetta sujuivat hyvin, kun Asunmaa oli ensimmäisellä ajokerralla toiseksi nopein ja toinen ajokerta toikin sitten rallin ensimmäisen ja ainoaksi jääneen pohja-ajan. Tämä nosti Asunmaan viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen toiseksi, 5,6 sekunnin päähän Männystä. Kahdella seuraavalla erikoiskokeella kaksikon väliset sijoitukset menivät ristiin, ensin Mänty oli nopeampi ja seuraavalla taas Asunmaa.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Männyn ja Asunmaan välinen ero oli 6,3 sekuntia ja kolmantena ollut Juuso Nordgren oli ainoastaan sekunnin päässä Asunmaasta. Ja kun Nordgren ajoi viimeiselle erikoiskokeelle pohja-ajan 1,6 sekunnin erolla ennen Asunmaata ja Mänty puolestaan hävisi Asunmaalle 2,3 sekuntia, niin Mänty ajoi rallin voittoon, Nordgren oli toinen ja Asunmaa kolmas. Eroa kärkeen Asunmaalla jäi lopulta neljä sekuntia ja Nordgren ehti edelle 0,6 sekunnin turvin.

- Ykköspätkällä tämä ralli voitettiin, siinä tuli isoin ero. Se meni Markolta hienosti. Mutta hyvä, että muutkin voittaa välillä, Asunmaa naurahti.

- Pienintäkään riskiä ei lähdetty kyllä viimeisellä erikoiskokeella ottamaan. Se kun ei vaikuta meidän sarjaan, ollaanko toinen vai kolmas tällä hetkellä. Tällä hetkellä tämä oli huonoin kilpailu ja se jää pois. Aloitetaan uudestaan Kouvolassa, Asunmaa katsoi kohti tulevaa.

Asunmaan tavoin myös Mänty tulee Pohjanmaalta ja miehet tuntevatkin toisensa erittäin hyvin. Asunmaa onnitteli rehdisti kilpakumppaniaan rallin jälkeen.

- Ajoi kyllä hienosti. Kyllä tämän voiton Markolle suo, hieno homma.

Seuraava osakilpailu tulee vastaan nopeasti, kun kauden viides SM-ralli kaasutellaan Kouvolan ympäristössä jo kolmen viikon päästä.

- Ei tässä tietysti isoja pysty tekemään, mutta koitetaan jotain keksiä. Pojat oppii lisää ja niin meidänkin pitää oppia. Varmasti tulee hieno kesä kisojen puolesta, Asunmaa uskoo.

Riihimäki-rallin yleiskilpailun lopputulokset
1) Marko Mänty (Skoda) 45.22,1
2) Juuso Nordgren (Skoda) + 3,4
3) Teemu Asunmaa-Jonne Halttunen (Skoda) + 4,0
4) Mikko Lehessaari (Skoda) + 1.03,8
5) Jarkko Nikara (Subaru) + 1.15,5
6) Jukka Kasi (Skoda) + 1.34,4

Ralli SM-sarjan tilanne 2017: SM1-luokka, 4/7 osakilpailua, top-3:
1. Teemu Asunmaa, Skoda Fabia R5, 99 pistettä
2. Juha Salo, Peugeot 208 R5, 61 pistettä
3. Jarkko Nikara, Subaru Impreza WRX STi R4, 56 pistettä

Klikkaa ja katso kisan incar videot:
SM Riihimäki Ralli 2017 - Incar EK1: Koukunmaa
SM Riihimäki Ralli 2017 - Incar EK2: Miehola
SM Riihimäki Ralli 2017 - Incar EK3: Puujaa
SM Riihimäki Ralli 2017 - Incar EK5: Varuskunta
SM Riihimäki Ralli 2017 - Incar EK6: Ohajoki
SM Riihimäki Ralli 2017 - Incar EK7: Järventausta
SM Riihimäki Ralli 2017 - Incar EK8: Hirvijärvi
SM Riihimäki Ralli 2017 - Kisakooste


18.5.2017 - Teemu Asunmaa SM1-luokan pistejohtajana kesäkauteen - "Lähtökohtaisesti tilanne on hyvä"

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Rallin SM-sarjan parin kuukauden mittainen kilpailutauko päättyy tulevana lauantaina, kun kesäkauden avausosakilpailu ajetaan Riihimäen ympäristössä. SM1-luokassa korkeimmat pisteet jokaisesta talvikauden kolmesta osakilpailusta kerännyt Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa lähtee neljään jäljellä olevaan osakilpailuun 23 pisteen sarjajohdossa Juha Saloon nähden.

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa kilpailee ensimmäistä kauttaan SM1-luokassa Skoda Fabia R5 -autolla, joten ensiarvoisen tärkeää lumien sulaessa pois teiltä oli saada ensimmäiset kokemukset uudella autolla ajamisesta sorateillä. Asunmaa pääsi ajamaan toukokuun alkupuolella testiä kolmeen eri otteeseen.

- Hämeenkyrössä ajettiin seurakilpailussa. Numerot oli ovissa, mutta virallista ajanottoa ei ollut. Ajettiin yhtä erikoiskoetta ja sai ajaa niin monta kertaa kuin halusi. Ne oli ensimetrit Skodalla soralla, Asunmaa kertoo.

Heti seuraavana päivänä testit jatkuivat Huittisissa ja yhdessä Hämeenkyrön ajojen kanssa testikilometrejä kertyi kahden päivän aikana yhteensä reilut 60.

- Kyllähän ajo parani paljon päivän mittaan ja se kertoo siitä, että auto on hyvin erilainen ajettava kuin talvella. Talvella on ehkä vähän helpompi ajaa, koska pito on parempi ja pidon vaihtelut eivät ole niin suuria kuin kesällä. Perustekeminen on samanlaista, mutta enemmän joutuu seuraamaan tien pintaa ja "haistelemaan" pitoa, Asunmaa kuvailee tuntojaan uudella kalustolla ajettujen ensimmäisten sorakilometrien jälkeen.

Seuraavan viikon ajan tiimi teki autoon pieniä muutoksia ja viime sunnuntaina testit jatkuivat Uuraisilla, missä kilometrejä kertyi noin 50. Yhteensä soralla ajettua testiä kertyi toukokuussa siis reilut 100 kilometriä.

- Enemmän olisi pitänyt ajaa, mutta aikataulut hieman rajoitti. Mutta saatiin ajaa kolmea erilaista tietä ja se on hyvä, Asunmaa kehuu.

"Kyllä Juha saa ne paineet ottaa"

On selvää, että onnistuneen talvikauden jälkeen muiden kuljettajien katseet kiinnittyvät nyt SM-pistejohtajaan ja Asunmaa on se kuljettaja, jonka muut haluavat kesäkauden osakilpailuissa voittaa.

- En ole sitä noin ajatellut, mutta kyllähän se näin on. Itse pidän kuitenkin Juhaa (Salo) ykkössuosikkina Riihimäen osakilpailuun. Se on hänelle kotikisa ja Juha tekee varmasti ihan kaikkensa sen eteen, Asunmaa uskoo ja heittää kaikki menestyspaineet 10-kertaisen Suomen mestarin harteille, vaikka piste-eroa onkin jo kertynyt 23 pistettä ja lähtötilanne kesäkauteen on hyvä.

- Se on kyllä totta, lähtökohtaisesti tilanne on hyvä. Mutta kyllä Juha saa ne paineet ottaa, Asunmaa naurahtaa.

Asunmaan mukaan SM-sarjan kuljettajien suoritustasossa on eroja talvi- ja kesärallien välillä. Ja kesäkisoissa kärkikymmenikössä erot tulevat myös pienentymään.

- On kuljettajia, jotka ajaa kesällä kovaa, mutta talvella ei. Sitten on kuljettajia jotka ajaa talvella kovempaa kuin kesällä. Ja kympin kärki tiivistyy kesällä, niin se on aina ollut. Talvella ajaminen on teknisempää ja haasteellisempaa, niin siksi silloin erot ovat suuremmat, Asunmaa kuvailee.

Sen lisäksi, että Asunmaalla ei juurikaan ole kokemusta Riihimäen ympäristössä ajetuista ralleista, niin myös lähtöpaikka saattaa tuoda omat haasteensa.

- Ajolinjan suhteen ensimmäisenä nelivetoautona ajaminen pätkällä ei ole aivan se optimitilanne. Ajolinja etuvetoautoilla on hyvin erilainen kuin nelivetoisilla eli voi olla, että joudun putsaamaan tieltä irtosoraa. Ajaminen on hyvin erilaista, kun joutuu ajamaan etuvetoisten urissa ja välillä joutuu tulemaan pois ja hakemaan ajolinjaa eri kohdasta tietä. Se voi olla haasteellista, Asunmaa ennakoi.

Riihimäki-ralli käynnistyy Riihimäen keskustasta Ragnar Granitin aukiolta lauantaina (20.5) kello 11.00 ja maaliintuloseremoniat ovat vuorossa kello 17.15 alkaen. Erikoiskoekilometrejä rallissa ajetaan 88.
 
 
Teemu Asunmaan kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi