Teemu Asunmaa Racing
NaviLeft Tuoreimmat ralliuutiseni Rallitiimimme jäsenisto Kilpailukalenterimme Vauhdikkaimmat rallikuvani Vauhdikkaimmat rallivideoni Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Laadukkaat palvelut Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
Middlebar
 
Tervetuloa Rallin kolminkertaisen Suomenmestarin kotisivuille! Löydät meidät Facebookista! Löydät meidät Twitteristä! Löydät meidät Instagramista
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 


10.6.2017 - Teemu Asunmaalle kauden ensimmäinen keskeytys - Taival Kouvolassa päättyi ensimmäisellä erikoiskokeella

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa kartanlukijanaan Jonne Halttunen koki lauantaina ajetussa Kouvolan SM-rallissa kauden ensimmäisen keskeytyksen. Matkanteko katkesi rallin ensimmäisellä erikoiskokeella sattuneeseen ulosajoon.


SM1-luokan pistekärki Teemu Asunmaa oli ajanut kauden neljässä ensimmäisessä osakilpailussa kolme luokkavoittoa, sekä yhden kolmannen sijan. Nyt kauden viidennestä osakilpailusta tuloksena oli siis kauden ensimmäinen nollatulos keskeytyksen myötä. Skoda meni nurin ensimmäisen erikoiskokeen puolenvälin jälkeen ja matkanteko päättyi siihen.

- Pitkässä, oikealle kääntyvässä mutkassa oli tie jo vähän kulunut. Spoorin reunasta tökkäsi niin kovaa, että vähän haukkasi sisäojan puolelle, spinnasi ja siitä nurin. Täysin nuotin mukaan mentiin. Ei näille mitään voi, näitä sattuu aina joskus, Asunmaa kommentoi.

Asunmaan mukaan kyseessä oli kovavauhtinen, viitosvaihteella kaasu pohjassa ajettava paikka ja auto pyörähti pari kertaa ympäri. Vaikka autoon tulikin vaurioita, niin rallin jatkaminen olisi ollut vielä mahdollista, mutta:

- Siinä kohdassa ei ollut yhtään katsojia, niin ei saatu autoa takaisin tielle. Muuten oltaisiin pystytty ajamaan, olisi myöhemmin huoltotauolla vaihdettu osia ja korjattu autoa.

Asunmaalle keskeytykset, puhumattakaan ulosjoista, ovat uran varrella olleet varsin harvinaisia, mutta ymmärrettävistä syistä se ei tässä kohtaa juurikaan lohtua tuonut. Lopullisiin SM-pisteisiin kuudesta ensimmäisestä SM-rallista mukaan lasketaan viisi parasta tulosta, joten käytännössä nyt tullut keskeytys ei tässä kohtaa Asunmaan pistetilanteeseen tuonut muutosta.

- Tämä oli nyt tässä kohtaa sitten se nollakisa, Asunmaa pohti.

Kouvolassa yleiskilpailun voittoon ajoi Kalle Rovanperä ennen Juuso Nordgrenia ja Marko Mäntyä. SM-pistetilanteessa toisena Asunmaan jälkeen oleva Juha Salo oli viides.

Rallin SM-sarja jatkuu 9. syyskuuta Uudenkaupungin osakilpailulla.

Kouvolan SM-rallin yleiskilpailun lopputulokset
1) Kalle Rovanperä (Skoda) 39.46,3
2) Juuso Nordgren (Skoda) + 27,7
3) Marko Mänty (Skoda) + 28,4
4) Jesse Turunen (Hyundai) + 51,8
5) Juha Salo (Peugeot) + 1.00,5
6) Eerik Pietarinen (Mitsubishi) + 1.29,6

Ralli SM-sarjan tilanne 2017: SM1-luokka, 5/7 osakilpailua, top-4:
1. Teemu Asunmaa, Skoda Fabia R5, 99 pistettä
2. Juha Salo, Peugeot 208 R5, 73 pistettä
3. Marko Mänty, Skoda Fabia R5, 59 pistettä
4. Jarkko Nikara, Subaru Impreza WRX STi R4, 56 pistettä


8.6.2017 - Taistelu rallin Suomen mestaruudesta kiihtyy - Teemu Asunmaa metsästää Kouvolasta voittoa

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan lauantaina Kouvolassa. SM1-luokan selkeä pistejohtaja Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa lähtee hakemaan edellisen, Riihimäellä ajetun osakilpailun kolmannen sijan jälkeen kauden neljättä suurinta pistepottia Rovaniemen, Mikkelin ja Nilsiän luokkavoittojen jatkoksi.


Vajaan kolmen viikon kilpailutauko on Hannu's Rally Teamia edustavan Teemu Asunmaan osalta käytetty tutulla tavalla. Skoda Fabia R5 -autoa on huollettu Asunmaa Racingin tiloissa Alavudella ja Kouvolan osakilpailuun valmistavat testit ajettiin viime viikonloppuna Keski-Suomen tunnetusti nopeilla sorateillä.

- Mitään isoja määriä kilometrejä ei tullut vaikka kaksi päivää ajettiin. Kokeiltiin uusia juttuja ja etsittiin tulevaisuutta varten parempia säätöjä. Varsinaista treeniä ei käytännössä ajettu ollenkaan, vaan kokeiltiin erilaisia asioita aika paljon, Asunmaa taustoittaa.

Ja kun puhutaan treeni- ja testiajon eroista, niin ensimmäisen kohdalla kehitetään kuljettajaa ja jälkimmäisen kohdalla puolestaan autoa.

- Treeni on nuotista ajamista, ajoteknillisiä juttuja lähinnä. Testi on auton kehitystä. Treeneissä ja testeissä keskitytään täysin eri asioihin.

Asunmaa oli testien antiin varsin tyytyväinen, vaikka kilometrit vähiin jäivätkin.

- Ihan hyviä ideoita tuli. Tietysti jos kisaa varten tekee ihan uusia juttuja paljon, niin niitä pitäisi päästä ajamaan enemmän, noin 70 kilometriä nyt ajetuissa testeissä ajanut Asunmaa muistuttaa.

Tähän mennessä ajetut neljä SM-rallia ovat tuoneet Asunmaalle yleiskilpailun osalta kaksi voittoa, yhden kakkos- ja yhden kolmossijan. SM-pisteissä Asunmaa on napannut näistä ralleista kolme suurinta pistepottia, koska Mikkelissä yleiskilpailun voittanut Kalle Rovanperä ei aja SM-pisteistä. Mikkelissä Asunmaa ja Rovanperä kävivät tiukan sekuntitaistelun voitosta ja tuolloin Rovanperä vei voiton. Kouvolassa Rovanperä on jälleen mukana.

- Kallella on varmasti hyvä setti alla, kun on paljon kisoja tasasin välein. Sitä samaa toivoisin myös itselleni, Asunmaa sanoo.

Taistelussa Suomen mestaruudesta lähimpänä Asunmaata on Riihimäellä keskeyttämään joutunut Juha Salo ja kaksikon välinen ero on 38 pistettä. Kauden seitsemästä osakilpailusta mukaan loppupisteisiin lasketaan kuuden ensimmäisen osakilpailun viisi parasta tulosta, sekä päätösosakilpailun pisteet. Tässä suhteessa Asunmaan Riihimäeltä tullut kauden tähän mennessä heikoin tulos, sekä Salon keskeytys ikään kuin kumoavat pisteissä toisensa.

- Se ei tuonut eikä vienyt yhtään pisteitä. Jos sijoitus olisi ollut parempi, niin sitten sillä olisi ollut merkitystä. Toisaalta jos nämä loput kisat menevät huonommin kuin Riihimäellä, niin sitten sillä toki on merkitystä, Asunmaa pyörittelee pistetilannetta mestaruustaistelun osalta.

Koska kausi on jo ehtinyt näinkin pitkälle, niin voimasuhteet SM1-luokassa ovat tulleet aika lailla selväksi kaikille. Asunmaa ei odotakaan kärkipään taisteluun mitään yllätyksiä Kouvolassa.

- Eipä siellä mitään uutta ole sen suhteen, että ketkä kärkisijoista ajaa. Samat naamathan siellä on taas mukana, Asunmaa naurahtaa.

Ralli SM-sarjan tilanne 2017: SM1-luokka, 4/7 osakilpailua, top-5:
1. Teemu Asunmaa, Skoda Fabia R5, 99 pistettä

2. Juha Salo, Peugeot 208 R5, 61 pistettä
3. Jarkko Nikara, Subaru Impreza WRX STi R4, 56 pistettä
4. Marko Mänty, Skoda Fabia R5, 41 pistettä
5. Jussi Vainionpää, Citroen DS3 R5, 30 pistettä
 
 
Teemu Asunmaan kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi