Teemu Asunmaa Racing
NaviLeft Tuoreimmat ralliuutiseni Rallitiimimme jäsenisto Kilpailukalenterimme Vauhdikkaimmat rallikuvani Vauhdikkaimmat rallivideoni Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Laadukkaat palvelut Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
Middlebar
 
Tervetuloa Rallin kolminkertaisen Suomenmestarin kotisivuille! Löydät meidät Facebookista! Löydät meidät Twitteristä! Löydät meidät Instagramista
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
30.7.2017 - Teemu Asunmaalle kolmas sija Suomen MM-rallin WRC2-luokassa - "Ainahan se olisi mukavampi voittaa"

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen sijoittuivat Suomen MM-rallissa viikonloppuna WRC2-luokassa kolmanneksi. Kyseessä oli Asunmaalle uran ensimmäinen palkintosijoitus rallin MM-sarjassa. Yleiskilpailussa sijoitus oli 13.


Suoritus on jo siinäkin mielessä merkittävä, että Teemu Asunmaalle kyseessä oli vasta uran toinen MM-ralli ja edellinen, myös Suomessa ajettu, päättyi keskeytykseen. Nykyisellä Skoda Fabia R5 -kalustolla Asunmaa kilpailee ensimmäistä kauttaan. Jari Huttusen voittamassa WRC2-luokassa toiseksi ennen Asunmaata sijoittui Eric Camilli. Asunmaan taakse jäivät mm. Quentin Gilbert, rallin junioreiden maailmanmestari vuodelta 2015, sekä Tom Cave, urallaan 20 MM-rallia ajanut Brittisarjan viime vuoden kakkonen.

- Ihan jees. Ei mitään riemunkiljahduksia, mutta hyvä viikonloppu. Saatiin paljon kilometrejä ja nämä auttaa jatkoa ajatellen. Auto toimi koko viikonlopun ajan hyvin ja saatiin hyvin näkyvyyttä, Asunmaa kertasi viikonloppua.

Kolmas sija on aina palkintosijoitus ja vaikka MM-rallista puhutaankin, niin Asunmaan kommentista on helppoa lukea rivien välistä, että tämä sijoitus ei häntä aivan täysin tyydytä.

- Ainahan se olisi mukavampi voittaa. Mutta olihan se lähtökohtaisesti selvää, että siihen ei ole mahdollisuuksia, Asunmaa muistutti siitä lähtötilanteesta, mistä hän ja kartanlukija Jonne Halttunen vaativaan Suomen MM-ralliin lähtivät.

Ennen Suomen MM-rallia Asunmaan edellinen täysi ralli oli toukokuussa ajettu Riihimäen SM-ralli, kun kesäkuussa Kouvolassa SM-ralli päättyi jo ensimmäisellä erikoiskokeella. Jos Suomen MM-ralli ajettaisiin ensi viikonloppuna uudestaan, niin lähtötilanne olisi silloin aivan toinen.

- Juuri näin se on, Asunmaa allekirjoitti näkemyksen.

Lauantain jälkeen WRC2-luokassa kolmantena olleen Asunmaan johtomarginaali neljäntenä olleeseen Gilbertiin nähden oli 26 sekuntia. Vaikka sunnuntain erikoiskokeet olivatkin Asunmaalle ja Halttuselle uusia, niin siitä huolimatta lähes puolen minuutin ero antoi lopulta mahdollisuuden ajaa järkevästi maaliin ilman suurempia riskejä.

- Ihan vaan ajettiin läpi sunnuntain pätkät. Ei ollut mitään järkeä ponnistella mihinkään suuntaan, eteen ja taakse kun oli niin paljon aikaeroa. Ei haluttu ottaa mitään riskejä. Eihän se tietysti ole helppoa ajaa hiljaa, mutta kunhan kurvailtiin, Asunmaa sanoo.

Rallin SM-sarja jatkuu syyskuussa Uudessakaupungissa ja Asunmaa lähtee kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun SM1-luokan selkeänä pistekärkenä. Suomen MM-rallissa ajettiin erikoiskokeita kolmen SM-osakilpailun verran joten selvää on, että tämä kokemus palvelee tulevia syksyn SM-ralleja.

- Varmasti palvelee. Kilometrit ovat aina hyväksi, varsinkin sorakilometrit, Asunmaa korosti.

Tällä kaudella viidestä ajetusta SM-rallista kolmesta suurimmat SM1-luokan pisteet ottaneen Asunmaan tavoite on vain ja ainoastaan Suomen mestaruus.

- Tottakai, ei ole muuta vaihtoehtoa.

Suomen MM-rallin WRC2-luokan lopputulokset
1) Jari Huttunen (Skoda) 2.39.30,9
2) Eric Camilli (Ford) + 12,7
3) Teemu Asunmaa (Skoda) + 2.02,9
4) Quentin Gilbert (Skoda) + 2.17,8
5) Tom Cave (Hyundai) + 3.43,0
6) Max Vatanen (Ford) + 5.08,1


29.7.2017 - Asunmaa ajoi iltapäivän aikana karkuun Gilbertiltä - "Kyllä saa kaasu pohjassa mennä vielä"

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa kolmantena, kun ajamatta on vielä sunnuntain neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 34 kilometriä.

Teemu Asunmaa ajoi aamupäivän erikoiskokeille sijoitukset 8-4-4-4. Huoltotauolla alavutelainen kertoi, että ei ole ollut täysin tyytyväinen omaan ajoonsa. Huollon jälkeen iltapäivän lenkillä vauhti kuitenkin parantui ja kolmella viimeisellä erikoiskokeella Asunmaa oli jokaisella niistä WRC2-luokan kolmanneksi nopein kuljettaja.

- Kovempaakin olisi tietysti voinut ajaa, mutta ihan ok. Gilbertiin saatiin koko ajan lisää eroa, niin se oli hyvä, Asunmaa kommentoi viitaten neljäntenä olevaan Quentin Gilbertiin.

Asunmaan ja Gilbertin välinen aikaero oli pienimmillään 14 erikoiskokeen jälkeen 1,3 sekuntia, mutta lauantain seitsemällä viimeisellä erikoiskokeella Asunmaa venytti eron 26 sekuntiin. Asunmaan mukaan sunnuntain neljälle viimeiselle erikoiskokeelle ei voi kuitenkaan vielä lähteä varmistelemaan kolmatta sijaa.

- Ei se missään nimessä ole vielä varma. Huomiset erikoiskokeet on meille täysin tuntemattomia, niin kyllä siellä saa kaasu pohjassa mennä vielä. Yksi pieni pyörähdys, niin takaa tulevat tulee siinä vaiheessa ohi, Asunmaa muistutti.

Gilbert on rallin junioreiden maailmanmestari kahden vuoden takaa ja ajanut urallaan 36 MM-rallia, mutta Asunmaan mukaan tälläiset "päänahat" eivät hänen mieltään suuremmin lämmitä. Vastustajia siinä missä muutkin.

- Ei se nyt sen kummemmalta tunnu, kuin nämä muutkaan. (Eric) Camillin ja (Jari) Huttusen vauhtiinkaan ei ole mikään ongelma päästä, kun vaan saa asiat kohdalleen, Asunmaa korosti.

Käytännössä kaikki kuljettajat hehkuttivat lauantain ajopäivän jälkeen legendaarista Ouninpohjan erikoiskoetta, joka ajettiin päivän aikana kahteen otteeseen.

- On se kyllä hieno pätkä, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Nyt kun pääsi ajamaan vielä kunnon autolla, millä siellä oikeasti voi ajaakin, niin onhan se huimaa hommaa, Asunmaa hehkutti.

Ouninpohjan toisella ajokerralla Asunmaa ja Halttunen olivat kolmanneksi nopein pari WRC2-luokassa. Haastavan ja kovavauhtisen erikoiskokeen ajaminen toiseen kertaan toi selkeästi helpotusta.

- Tiesi vähän paikkoja, että mihin voi ajaa kovempaa, niin sillä tavalla se helpotti. Ja kun tiesi, ettei nuotissa ole mitään virheitä, niin ainahan se on toiseen vetoon helpompi lähteä, Asunmaa kuvaili.

Suomen MM-rallin viimeinen ajopäivä käynnistyy sunnuntai-aamuna Lempään erikoiskokeella kello 9.38. Maaliin saavutaan iltapäivällä kahden jälkeen.

WRC2-luokan yleiskilpailun tilanne 21/25 ek:n jälkeen
1) Jari Huttunen (Skoda) 2.22.14,5
2) Eric Camilli (Ford) + 19,6
3) Teemu Asunmaa (Skoda) + 1.40,4
4) Quentin Gilbert (Skoda) + 2.06,4
5) Tom Cave (Hyundai) + 3.16,1
6) Max Vatanen (Ford) + 4.56,7


28.7.2017 - Teemu Asunmaa WRC2-luokassa neljäntenä perjantain jälkeen - "Kaiken kaikkiaan opettava päivä"

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa neljäntenä perjantain jälkeen. Asunmaa nosti vauhtiaan tasaisesti päivän aikana ja iltapäivän erikoiskokeilla ajat olivat jo varsin lähellä luokan kärkikuljettajia, jotka ovat käytännössä kiertäneet koko MM-sarjan tällä kaudella.

Torstaina ajetun lyhyen yleisöerikoiskokeen jälkeen Teemu Asunmaa oli WRC2-luokassa sijalla 13, mutta ero kärkeen oli tuossa vaiheessa ainoastaan 3,8 sekuntia. Perjantain aamupäivän erikoiskokeilla Asunmaa ajoi ek-sijoitukset 11-4-5-11-3-8 ja oli huoltotauolle saapuessaan luokassa sijalla seitsemän, 43,1 sekuntia kärjessä ajaneesta Ole Christian Veibysta jääneenä.

- Aamu ei mennyt ihan nappiin. Ihan kokeiltiin, että miten kaikki toimii ja miten menee, kun Riihimäellä kuitenkin toukokuussa viimeksi oltiin oikein kunnolla ajettu rallia. Opeteltiin lähinnä urassa ajamista. Siitä se lähti sitten pikku hiljaa kulkemaan, ihan hyviä aikoja tuli muutama, Asunmaa kommentoi.

Rallin SM-sarjassa SM1-luokkaa tänä vuonna hallinnut Asunmaa myöntää, että nyt ajettava Suomen MM-ralli on täysin eri tyylinen kilpailu kuin mitä kotimaisen arvosarjan osakilpailut.

- Paljon enemmän opettelua mitä odotin. Tämä on niin erilaista ja varsinkin, kun tulee uraa ja tie kuluu, niin mutkaan saa ajaa paljon kovempaa kuin mitä SM-rallissa. Kiviä on paljon ja niiden yli pitää ajaa. Pari kertaa oli onnea matkassa, meni tosi isojen kivien yli, mutta ei onneksi rikkonut mitään, Asunmaa pohti ennen iltapäivän erikoiskokeita.

Iltapäivän kuudella erikoiskokeella Asunmaan vauhti riitti neljä kertaa neljän nopeimman joukkoon ja yötauolle alavutelainen saapui WRC2-luokan neljäntenä, reilun minuutin johtavasta kuljettajasta Veibysta jääneenä.

- Kaiken kaikkiaan opettava päivä. Muutama kiveen osuminen ja tunnustelua, että miten auto ja renkaat kestää huonokuntoisilla osuuksilla. Jos olisi aiempaa ajokokemusta, niin olisi varmaan 25 sekuntia ottanut pois helposti. Tiedän, että pystyn selkeästi parempaan. Huomenna jatkuu ja lähtöpaikka on hyvä. Erikoiskokeet ovat sellaisia, jotka sopivat meille, Asunmaa katsoi perjantain päätteeksi kohti lauantain ajopäivää.

Suomen MM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan 133,9 kilometriä. Maaliin saavutaan sunnuntaina iltapäivällä.

WRC2-luokan yleiskilpailun tilanne 12/25 ek:n jälkeen

1) Ole Christian Veiby (Skoda) 1.16.34,3
2) Eric Camilli (Ford) + 10,7
3) Jari Huttunen (Skoda) + 12,4
4) Teemu Asunmaa (Skoda) + 1.03,4
5) Quentin Gilbert (Skoda) + 1.08,6
6) Fabio Andolfi (Hyundai) + 2.03,0


26.7.2017 - Teemu Asunmaa hakee Suomen MM-rallista ensisijaisesti virheetöntä ajoa - "Isoin juttu tähän mennessä"

Rallin MM-sarjan kauden yhdeksäs osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Keski-Suomen maailmankuuluilla ja nopeilla sorateillä. Mukana kilpailussa nähdään myös Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa, sekä kartanlukija Jonne Halttunen, jotka osallistuvat WRC2-luokkaan Skoda Fabia R5 -kalustolla.

Suomen MM-rallissa WRC2-luokkaan on ilmoittautunut 30 kilpailijaparia, joista 15 kilpailee MM-pisteistä. Teemu Asunmaa, 31, ja Jonne Halttunen, 30, eivät MM-pisteistä kilpaile ja Asunmaa sanookin, että koska vertailupohjaa aiemmista kisoista ei varsinkaan ulkomaalaisiin kuljettajiin löydy, niin tärkeintä on saada oma ajo kulkemaan mahdollisimman hyvin.

- Lähdetään ajamaan omaa ajoa ja katsotaan mihin se riittää. Paljon on mukana nopeita kuljettajia, mutta sitten taas ei yhtään tiedä sitä, että kuinka nopeita, Asunmaa puntaroi.

Asunmaa voitti vuosina 2015 ja 2016 SM2-luokan Suomen mestaruuden. Tälle kaudelle kalusto vaihtui Skoda Fabia R5:een ja kuluva kausi SM1-luokassa on tuonut luokan korkeimmat SM-pisteet kolmesta osakilpailusta ja sitä kautta varsin selkeän pistejohdon. Osallistuminen Suomen MM-ralliin sai käytännössä alkunsa jo siinä kohtaa, kun kalusto vaihtui Subarusta R5-luokan Skodaan.

- Kun auto tälle kaudelle vaihtui, niin siitä asti tämä ralli on ollut ajatuksena. Talvesta asti tätä ajatusta on sitten viety eteenpäin kaikin puolin, myös rahoituksen osalta. Onhan tämä isoin juttu tähän mennessä, ei siitä pääse mihinkään, Asunmaa myöntää.

R5-luokan kaluston hankinta ja osallistuminen SM-sarjan SM1-luokkaan tällä kaudella on vaatinut jo paljon työtä, mutta niin on vaatinut myös Suomen MM-ralliin osallistuminen.

- Isoin ero tulee siinä, että tämä ralli vaatii enemmän valmisteluja muihin ralleihin verrattuna. Suomen MM-ralliin tehdään töitä moninkertaisesti enemmän kuin SM-ralleihin. Onhan tätä hommaa pitkään tehty, varsinkin Skoda-projektin osalta. Hienoa, että pääsee nyt ajamaan, Asunmaa iloitsee.

Edellinen ralli Asunmaalla oli kesäkuussa ajettu Kouvolan SM-ralli. Siellä matkanteko päättyi ulosajoon jo ensimmäisellä erikoiskokeella. Heinäkuun valmistautumisjaksoon tulevaa Suomen MM-rallia varten on kuulunut testaaminen, josta on haettu lisää tuntumaa Skodalla soralla ajamiseen ja oikeiden säätöjen löytämiseen. Tulostavoitteista Asunmaa ei halua puhua, mutta oman suorituksen ja tulevan taktiikan suhteen ajatus on kristallinkirkas.

- Ykkösjuttu on se, että pääsee ajamaan omaa, virheetöntä ajoa ja perjantain jälkeen olisi hyvissä asemissa. Se on ensimmäinen asia ja sen jälkeen tehdään uusi suunnitelma.

Vuonna 2014 ensimmäisen kerran Suomen MM-ralliin osallistunut Asunmaa voitti vuonna 2015 oheiskilpailuna ajetun 4Vetomies-tittelin. Kuten historia osoittaa, niin Suomen MM-rallissa yksityiskuljettajan hyvä vauhti ja sielä menestyminen saavat aina ansaitsemansa huomion ja nimi päätyykin monen tallipäällikön muistivihkoon isolla fontilla. Asunmaa ei kuitenkaan tälläisiä asioita mieti, eikä varsinkaan aio ottaa paineita menestymisen suhteen.

- Ei tarvitse ottaa paineita. Virheetön ajo, Asunmaa paketoi kahdella sanalla vastauksen siihen, millaiseen ralliin hän olisi maaliin saapuessaan tyytyväinen.

Suomen MM-ralli käynnistyy Harjun kaupunkierikoiskokeella torstai-iltana ja maaliin saavutaan sunnuntaina. Asunmaa haluaa lähettää kiitoksensa kaikille niille, jotka ovat tämän projektin mahdollistaneet.

- Kaikki yhteistyökumppanit, jotka ovat tähän isoon projektiin lähteneet mukaan, niin iso kiitos siitä heille. Ilman heitä tämä ei olisi ikinä ollut mahdollista, Asunmaa muistuttaa.


26.6.2017 - Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen mukaan Suomen MM-ralliin

Rallin SM-sarjan SM1-luokan pistejohtaja, Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa, kilpailee heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Jyväskylän ympäristössä ajettavassa Suomen MM-rallissa. Asunmaa kilpailee WRC2-luokassa Skoda Fabia R5 -autolla.

Teemu Asunmaa, 30, ja kartanlukija Jonne Halttunen, 31, ovat hallinneet tällä kaudella rallin SM-sarjan kuninkuusluokkaa (SM1), kun viidestä osakilpailusta on saldona kolme luokan suurinta pistepottia, sekä yksi kolmossija. Suomen MM-rallissa kaksikko kilpailee samalla kalustolla kuin SM-sarjassa, eli alla on Skoda Fabia R5. Kyseisellä merkillä ja mallilla on juhlittu WRC2-luokan kaksoisvoittoa Suomen MM-rallissa kahtena edellisenä vuonna.

- Nyt on sellainen auto millä Suomen MM-ralliin oikeasti kannattaa lähteä. Olisihan Subarulla voinut useampanakin vuonna osallistua, mutta kyllä Skoda on paljon ns. kilpa-automaisempi. Onhan sillä ihan toista lähteä kilpailuun, joka vaatii autolta kuitenkin paljon enemmän kuin esimerkiksi SM-ralli, Asunmaa kuvailee.

Asunmaa kilpailee R5-luokan kalustolla nyt ensimmäistä kauttaan ja SM-sarjan hyvän menestyksen lisäksi osallistuminen Suomen MM-ralliin on hyvä lisä koko tiimin toiminnalle ja antaa sille entisestään hyvää näkyvyyttä. Asunmaan mukaan suurimmat haasteet tulevan kilpailun osalta ovat teiden kunto, sekä kilpailun pituus, ajetaanhan neljän päivän aikana 25 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 315 kilometriä. Se vastaa kolmea SM-rallia saman viikonlopun aikana.

- Jyväskylässä etenkin toiseen kertaan ajettavat erikoiskokeet saattavat olla huonossa kunnossa joillakin osuuksilla ja tiellä paljon kiviä. Sellaisissa olosuhteissa ei olla aikaisemmin ajettu ja se tulee olemaan suurin haaste. Lisäksi pitkistä kisoista ei ole käytännössä kokemusta vielä yhtään, ne on kuitenkin niin erilaisia kuin esimerkiksi SM-rallit, Asunmaa muistuttaa.

- Koitetaan valmistautua niin hyvin kuin se on vain mahdollista, SM2-luokan Suomen mestaruuden vuosina 2015 ja 2016 voittanut Asunmaa lisää.

Asunmaa on osallistunut Suomen MM-ralliin aikaisemmin vuonna 2014. Silloin kilpailu R4-luokan Subarulla päättyi keskeytykseen 15. erikoiskokeella teknisen vian seurauksena. Vuonna 2015 Asunmaa yhdessä Halttusen kanssa juhli Jyväskylässä Suomen MM-rallin yhteydessä ajetun Nelivetomies-kisan voittoa. Vaikka tulokset tällä kaudella SM-sarjasta ovatkin olleet hyviä ja antavat varmasti itseluottamusta vaativaan kilpailuun, niin SM- ja MM-rallien erot ovat toki valtavat.

- Suomen MM-ralli on niin eri luonteinen kisa, että sinne pitää lähteä ajamaan niin eri tavalla kuin SM-ralleihin. Ei voi ajaa joka metri kaasu pohjassa, se ei vaan onnistu. Jonkun taktiikan mukaan siellä pitää mennä.

Myös soralla ajettua kilometrejä Asunmaa kaipaa lisää ennen tulevaa koitosta.

- Soralta on kuitenkin tosi vähän kilometrejä tällä kalustolla. Mutta kyllä me jotain pyritään ajamaan tässä välissä.

Osallistujalista WRC2-luokan osalta ei ole vielä täysin sinetöity, joten Asunmaa ei vielä tässä vaiheessa lähde pohtimaan tulostavoitteita, mutta:

- Toivottavasti ollaan kärjen tuntumassa, Asunmaa naurahtaa ja lisää vielä loppuun kiitokset kaikille niille tahoille, jotka ovat mahdollistaneet osallistumisen Suomen MM-ralliin.

- Ehdottomasti kaikille yhteistyökumppaneille, jotka ovat tähän mukaan lähteneet, niin iso kiitos siitä heille, Asunmaa päättää.

Suomen MM-ralli ajetaan 27.-30. heinäkuuta.
 
 
Teemu Asunmaan kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi