Teemu Asunmaa Racing
NaviLeft Tuoreimmat ralliuutiseni Rallitiimimme jäsenisto Kilpailukalenterimme Vauhdikkaimmat rallikuvani Vauhdikkaimmat rallivideoni Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Laadukkaat palvelut Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
Middlebar
 
Tervetuloa Rallin kolminkertaisen Suomenmestarin kotisivuille! Löydät meidät Facebookista! Löydät meidät Twitteristä! Löydät meidät Instagramista
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
9.9.2017 - Rengasrikko pudotti Teemu Asunmaan kärkipaikalta neljänneksi Uudenkaupungin SM-rallissa

Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen sijoittuivat lauantaina Uudenkaupungin ympäristössä ajetussa rallin SM-sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa neljänneksi. Kaksikko hallitsi rallia toisesta erikoiskokeesta lähtien, mutta rengasrikko toiseksi viimeisellä erikoiskokeella vei mahdollisuudet voittoon.


Märissä ja haastavissa olosuhteissa ajettu Uudenkaupungin SM-ralli käynnistyi aamupäivällä Marko Männyn selkeällä pohja-ajalla ja Teemu Asunmaa oli avauserikoiskokeen jälkeen toisena, neljän sekunnin päässä Männystä. Toisella erikoiskokeella Mänty kärsi kuitenkin rengasrikon ja pohja-ajan ajanut Asunmaa otti kärkipaikan haltuunsa 6,9 sekunnin turvin Juha Saloon nähden.

Kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen Asunmaan johtomarginaali Saloon oli kasvanut jo 14,9 sekuntiin, kun rallista ajamatta oli vielä kaksi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 30 kilometriä. Seitsemännellä, rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, Asunmaa oli kuitenkin epäonnekas kärsien rengasrikon ja häviten sen myöt pohja-ajan ajaneelle Jesse Turuselle 48,3 sekuntia. Samalla selkeä kärkipaikka vaihtui neljänteen sijaan.

- Johonkin kiveen se ilmeisesti osui. 12-13 kilometriä jouduttiin ajamaan rikkinäisellä renkaalla, Asunmaa harmitteli.

Rallin viimeinen erikoiskoe oli pituudeltaan 12,3 kilometriä ja Asunmaan takana kokonaistilanteessa Takamoto Katsuta oli 1,2 sekunnin ja Turunen 3,7 sekunnin päässä. Asunmaa hallitsi tilanteen viimeisellä erikoiskokeella kuitenkin hyvin, ajoi pohja-ajan ja nappasi lopulta neljännen sijan. Kolmantena ennen viimeistä erikoiskoetta ollut Hiroki Arai oli 9,1 sekunnin päässä ja maalissa Arain, sekä Asunmaan välinen aikaero oli lopulta 6,7 sekuntia.

- Ajettiin ihan normaalisti viimeinen erikoiskoe maaliin ja otettiin neljännen sijan pisteet. Pisteitä tuli nyt jotain ja taistelu mestaruudesta jatkuu Tampereella, Asunmaa käänsi katseet jo kauden finaaliosakilpailuun.

Asunmaa nakutti Uudenkaupungin SM-rallissa kahdeksalle erikoiskokeelle neljä pohja-aikaa.

- Aika märkää oli aamupäivällä. Ajo sujui ihan kohtuullisesti, ei otettu mitään riskejä. Tasaista suorittamista, Asunmaa paketoi kauden kuudennen SM-rallin ajot.

SM1-luokan epävirallisen pistetilanteen mukaan Asunmaan johto toisena olevaan, Uudessakaupungissa voittaneeseen Juha Saloon on nyt 13 pistettä. Rallin SM-sarjan kauden seitsemäs ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan Tampereen ympäristössä 29.-30. syyskuuta, missä jaossa ovat 1,5-kertaiset SM-pisteet, eli voittajalle on luvassa 37,5 pistettä ja kakkoselle 27 pistettä.

Uudenkaupungin SM-rallin yleiskilpailun epäviralliset lopputulokset
1) Juha Salo (Peugeot) 48.21,2
2) Jarkko Nikara (Subaru) + 12,8
3) Hiroki Arai (Ford) + 20,9
4) Teemu Asunmaa (Skoda) + 27,6
5) Takamoto Katsuta (Ford) + 30,7
6) Jesse Turunen (Hyundai) + 32,0

Ralli SM-sarjan EPÄVIRALLINEN tilanne 2017: SM1-luokka, 6/7 osakilpailua, top-4:
1. Teemu Asunmaa, Skoda Fabia R5, 115 pistettä
2. Juha Salo, Peugeot 208 R5, 98 pistettä
3. Jarkko Nikara, Subaru Impreza WRX STi R4, 74 pistettä
3. Marko Mänty, Skoda Fabia R5, 59 pistettä


8.9.2017 - Teemu Asunmaa SM1-luokan pistekärkenä Uuteenkaupunkiin - "Mikään pakkohan ei tietysti ole voittaa"

Rallin SM-sarjassa kolmen kuukauden mittainen kilpailutauko päättyy lauantaina, kun kuudes ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Uudenkaupungin ympäristössä. Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen lähtevät SM-sarjan loppuratkaisuihin SM1-luokan pistejohdossa.


Rallin SM-sarjassa kesätauko venähti peräti kolmen kuukauden mittaiseksi, kun edellinen osakilpailu ajettiin Kouvolassa 10. kesäkuuta. SM1-luokan pistejohtaja Teemu Asunmaa ajoi kesätauon aikana rallia MM-tasolla Jyväskylässä, kutsukilpailun Liettuassa, sekä viime viikonloppuna Pohjanmaa Rallin Seinäjoella, mistä saaliiksi tuli yleiskilpailun voiton lisäksi arvokkaita testikilometrejä Uudenkaupungin SM-rallia varten.

– Testikisahan se oli meille ihan täysin. Kokeiltiin paria erilaista rengasta ja niistä saatiin infoa jatkoa ajatellen. Eihän se vauhti noissa kisoissa ole sellaista mitä se on SM-sarjassa, mutta onhan se aina hyvää nuottitreeniä ja saatiin testattua muutamia asioita. Se oli tarkoituskin, millään muulla ei ollut mitään väliä. Saatiin kilsoja ja vähän erilaisia teitä ajaa, Asunmaa kertaa kaksipäiväisen kilpailun antia.

SM-sarjan osakilpailuun valmistavat testit ajetaan yleensä testeinä, mutta silloin tällöin myös yksittäinen ralli tarjoaa hyvän testimahdollisuuden tulevaa kisaa varten. Kuten nyt Pohjanmaa Ralli, missä Asunmaan lisäksi mukana nähtiin myös SM1-luokan kärkikolmikosta pistekolmonen Marko Mänty. Siinä ajetaanko ennen tulevaa SM-rallia testiä, vai vaihtoehtoisesti kilpailu testimielessä, on Asunmaan mukaan omat eronsa.

- Riippuu mitä sillä haetaan. Jos ei ole mitään isompia muutoksia mitä halutaan tehdä, niin ralli on parempi, mutta jos isoja muutoksia halutaan tehdä, niin sitten tietysti testit on parempi vaihtoehto.

SM-sarjan loppupisteisiin lasketaan mukaan kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta viisi parasta tulosta, sekä Tampereella ajettavan kauden päätösosakilpailun pisteet. Uudenkaupungin SM-ralli on kauden kuudes osakilpailu, joten tuon rallin jälkeen kuljettajien pisteistä voidaan vähentää pois se huonoin tulos. SM1-luokan kärkikolmikosta kaikilla, Asunmaalle, Juha Salolla, sekä Männyllä, on pisteissä yksi nollakisa kuluvalta kaudelta, joten pisteisiin ei näiden kolmen osalta ole tulossa muutosta. Tampereen osakilpailussa syyskuun lopulla jaossa ovat 1,5-kertaiset SM-pisteet.

Asunmaan pistejohto Saloon nähden on viiden osakilpailun jälkeen 26 pistettä. Vaikka piste-erot takana tuleviin ovatkin varsin suuret tässä vaiheessa kautta, niin Asunmaa ei ole sen suuremmin miettinyt taktiikkaa jäljellä oleviin osakilpailuihin. Jotain kuitenkin.

- Mikään pakkohan ei tietysti ole voittaa, mutta maaliinhan ne on ajettava, niin kyllä se taktiikka on aika laila siinä. Riippuu myös paljon siitä, että miten se kisa lähtee käyntiin. Jos ei voitosta pystytä ajamaan, niin sitten se varmaan menee jonkun sijan säilyttämiseksi. Jos lähtee niin, että pystytään ajamaan voitosta, niin sitten ajetaan voitosta.

Uudenkaupungin SM-rallin nuotitus on edessä perjantaina ja varsinainen ralli, kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 100 ek-kilometriä, käynnistyy lauantaina kello 10.01. Rallin viimeinen erikoiskoe käynnistyy kello 18.01, joten maaliin kuljettajia odotetaan vasta illalla seitsemän jälkeen. Asunmaa ja Halttunen starttaavat kilpailuun lähtönumerolla 28.

SM1-luokan pistetilanne 5/7 osakilpailun jälkeen
1) Teemu Asunmaa-Jonne Halttunen 99
2) Juha Salo 73
3) Marko Mänty 59
4) Jarkko Nikara 56
5) Mikko Lehessaari 46
 
 
Teemu Asunmaan kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi