Teemu Asunmaa Racing
NaviLeft Tuoreimmat ralliuutiseni Rallitiimimme jäsenisto Kilpailukalenterimme Vauhdikkaimmat rallikuvani Vauhdikkaimmat rallivideoni Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Laadukkaat palvelut Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
Middlebar
 
Tervetuloa Rallin kolminkertaisen Suomenmestarin kotisivuille! Löydät meidät Facebookista! Löydät meidät Twitteristä! Löydät meidät Instagramista
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
30.9.2017 - Teemu Asunmaa on rallin kuninkuusluokan Suomen mestari 2017

Rallin SM-sarjan jännittävä ja tapahtumarikas kausi 2017 saatiin päätökseen lauantaina, kun kaksipäiväinen Lempäälän SM-ralli päättyi Eerik Pietarisen voitonjuhliin. Yleiskilpailussa kolmanneksi sijoittuneet Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen puolestaan pääsivät juhlimaan SM1-luokan Suomen mestaruutta.


Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen avasivat kauden voitokkaasti, kun Rovaniemellä ajettu SM-sarjan avausosakilpailu päättyi viimeisellä erikoiskokeella nähdyn hurjan nousun myötä ykkössijaan. Voittoputki jatkui talvikaudella vielä Mikkelissä ja Nilsiässä, kunnes toukokuussa ykkösriviin tuli ensimmäinen muu sijoitus Riihimäen kolmossijan myötä. Kouvolassa taival päättyi keskeytykseen, Uudessakaupungissa rengasrikko pudotti ykköspaikalta neljänneksi ja Lempäälässä kolmas sija varmisti Suomen mestaruuden.

- Tätä me kaudesta lähdettiin hakemaan. Talvi oli suhteessa parempi kuin kesä. Näin se menee joskus. Uusi auto ja paljon muutakin uutta tähän tuli kauteen. Kovan työn takana mestaruus oli tietenkin, hieno asia, että voitettiin, Asunmaa kommentoi kauden viimeisen osakilpailun jälkeen.

Asunmaa johti SM1-luokan pisteissä siis koko kauden ajan ja mestaruuden varmistumiseen Lempäälässä käytännössä riitti se, että on Juha Salon edellä, tai ainakin välittömässä läheisyydessä, 1-2 sijan päässä. Varsin nopeasti tuli selville se, että Asunmaa ei ottanut juurikaan turhia riskejä, ei lähtenyt taistelemaan tosissaan kärjessä ajaneita kuljettajia vastaan, vaan tarkkaili tilannetta ja otti sen sijoituksen mikä riitti mestaruuteen.

- Tänä viikonloppuna aika kaksijakoinen kilpailu, kun piti vaan ajaa läpi. Tietysti jotain vauhtia täytyi pitää, mutta järkevästi tultiin. Ainahan näitä olisi tietysti mukavampi ajaa paremmalla sijoituksella, mutta joskus pitää ajaa näinkin, Asunmaa muistutti.

Asunmaalle nyt tullut Suomen mestaruus rallissa on uran neljäs. 2011 alavutelainen oli junioreiden ykkönen ja kahtena edellisenä vuonna SM2-luokka oli Asunmaan todellista näytöstä. Tilanne käytännössä lähes koko lauantain ajopäivän ajan oli se, että mestaruuteen riittää maaliin selviytyminen. Viimeisillä erikoiskokeilla ja viimeisillä metreillä Asunmaa ei kuitenkaan myönnä jännittäneensä tilannetta.

- Ei siinä paljoa jännittänyt. Se oli vähän sellaista, että ajetaan tämä nyt tästä, hyvin oli hanskassa tilanne kuitenkin.

Toukokuussa 30 vuotta täyttänyt Asunmaa ei juurikaan ole kotimaan rajojen ulkopuolella urallaan kilpaillut, vaikka menestystä kovatasoisessa rallin SM-sarjassa onkin tullut nyt kolmena vuonna peräkkäin. Nyt tullut sarjan sinivalkoisen kuninkuusluokan mestaruus on erinomainen lisäys CV:n aivan sinne kärkeen, aivan kuten myös heinäkuussa Suomen MM-rallista tullut WRC2-luokan kolmas sija.

- Onhan tästä tietysti hyvä ponnistaa eteenpäin. Toivottavasti tämä mestaruus helpottaa asioita. Tottakai voin lähteä jos on vain mahdollisuus siihen, Asunmaa vastasi ajatukseen ulkomailla ajamisesta ensi vuonna.

Samalla kun Asunmaan kohdalla kilpailukausi 2017 SM-sarjan osalta nyt tuli päätökseen, niin samalla päättyi myös Asunmaan ja Halttusen kolme vuotta kestänyt ja kolme Suomen mestaruutta tuottanut yhteistyö.

- Hienosti on tämä yhteistyö toiminut, Jonne on ammattimies. Ei virheen virhettä ole tullut, kiitos Jonnelle. Kaikki on mennyt hienosti koko ajan, Asunmaa hehkuttaa kartanlukijaansa, joka ensi viikolla aloittaa yhteistyön Latvian EM-rallissa Kalle Rovanperän kartanlukijana.

Mestaruusjuhlien suhteen suunnitelma ei ollut vielä tuoreella mestarilla täysin selvillä. Kotiin Pohjanmaalle ei kuitenkaan suunnata vielä lauantain puolella.

- Ilta näyttää mitä tapahtuu. Tampereen yöelämään todennäköisesti, Asunmaa hymyili.

Lempäälän SM-rallin yleiskilpailun epäviralliset lopputulokset

1) Eerik Pietarinen (Skoda) 1.02.45,7
2) Juha Salo (Peugeot) + 1.48,1
3) Teemu Asunmaa (Skoda) + 1.50,7
4) Kristian Kiviniemi (Citroen) + 2.06,1
5) Mikko Lehessaari (Skoda) + 3.17,0
6) Olli Lahti (Mitsubishi) + 3.44,2

Ralli SM-sarjan EPÄVIRALLISET loppupisteet 2017:
SM1-luokka, 7/7 osakilpailua, top-4:
1. Teemu Asunmaa, Skoda Fabia R5, 135,6 pistettä
2. Juha Salo, Peugeot 208 R5, 125 pistettä
3. Jarkko Nikara, Subaru Impreza WRX STi R4, 81,5 pistettä
4. Marko Mänty, Skoda Fabia R5, 69,5 pistettä
5. Jussi Vainionpää, Skoda Fabia R5, 61 pistettä


25.9.2017 - Teemu Asunmaa tavoittelee kolmatta peräkkäistä rallin Suomen mestaruutta

Rallin SM-sarja huipentuu viikonloppuna Lempäälän ympäristössä ajettavaan kauden seitsemänteen ja samalla viimeiseen osakilpailuun. Kaksipäiväinen Lake City Rally ratkaisee samalla myös rallin kuninkuusluokan eli SM1-luokan Suomen mestaruuden kohtalon, jossa tiukimmin kiinni on Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaa.


Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa on johtanut rallin SM-sarjan SM1-luokkaa aina kauden avausosakilpailusta Tunturirallista lähtien. Kauden kolmesta ensimmäisestä osakilpailusta talvikaudella tuli maksimipisteet, kun taas kesäkauden kisat ovat tuoneet kolmannen ja neljännen sijan lisäksi yhden keskeytyksen. Viimeiseen osakilpailuun Asunmaa lähtee 16 pisteen johtoasemassa Juha Saloon nähden.

- Viime lauantaina ajettiin kotiseudulla noin 30 kilometriä. Mitään ei testattu, eikä muutettu mitään. Kaikki toimi hyvin ja säädöt on kohillaan, niin ei ollut tarvetta muutoksiin, Asunmaa kertoo tulevaan ralliin valmistautumisestaan.

Koska Lempäälän SM-rallissa on jaossa 1,5-kertaiset SM-pisteet, niin voittajalle on tarjolla peräti 37,5 pisteen potti. Erilaisia variaatioita pistetilanteen pyörittelyyn ja siihen mitkä vaihtoehdot tekisivät Asunmaasta mestarin, on useita, joten SM1-luokan pistejohtaja ei edes halua miettiä pistetilannetta liikaa ennen kilpailua.

- Kun pätkälle lähdetään, niin kyllä ne asiat siinä unohtuu. Kilpailu siinä missä muutkin aiemmat kisat tänä vuonna, Asunmaa sanoo ja lisää vielä, että varmistelemaankaan ei toisaalta voi lähteä.

- Jos lähdet varmistelemaan, niin kyllähän se mestaruus menee hyvin nopeasti. Mukana on neljä, jopa viisi sellaista kuljettajaa jotka ajaa voitosta, Asunmaa muistuttaa, kun ääneen todetaan se mahdollisuus, että Salon ajaessa voittoon Asunmaalle riittäisi mestaruuteen kolmas sija.

Asunmaa on juhlinut urallaan rallin Suomen mestaruutta junioreissa vuonna 2011, sekä SM2-luokassa kahtena edellisenä vuonna, joten nyt tähtäimessä on siis jo kolmas peräkkäinen SM-titteli. Lauantaina se sitten nähdään viimeistään viimeisen erikoiskokeen jälkeen onko kilpailunumero tässä kohtaa enne, mutta Asunmaa starttaa Lempäälän SM-ralliin joka tapauksessa numerolla yksi, eli Alavuden mies toimii erikoiskokeilla "aura-autona" muille kilpailijoille.

- Se ero aiempaan siinä on, että minä piirrän ne ajolinjat sinne. Onhan se tietysti vähän erilainen tilanne. Siinä pitää huomioida paljon tarkemmin tienpinta, irtosora ja sellaiset asiat. Ne on pakko merkitä kaikki nuottiin. Kun ajetaan isommalla numerolla, niin silloinhan ne on jo putsautunut pois. Nyt saadaan valita ajolinja, Asunmaa taustoittaa.

Lempäälän SM-ralli käynnistyy perjantai-iltana ja päättyy lauantaina. Avauspäivänä ohjelmassa on kolme erikoiskoetta ja toisena päivänä ajetaan loput seitsemän erikoiskoetta.

SM1-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailun jälkeen
1) Teemu Asunmaa-Jonne Halttunen 114
2) Juha Salo 98
3) Jarkko Nikara 74
4) Marko Mänty 59
5) Jussi Vainionpää 54

Viimeisen osakilpailun pisteet jaetaan seuraavasti: 1) 37,5 p, 2) 27 p, 3) 22,5 p, 4) 18 p, 5) 15 p, 6) 12 p, 7) 10,5 p, 8) 9 p, 9) 7,5 p, 10) 6 p, 11) 4,5 p, 12) 3 p, 13-) 1,5 p.
 
 
Teemu Asunmaan kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi