Teemu Asunmaa Racing
NaviLeft Tuoreimmat ralliuutiseni Rallitiimimme jäsenisto Kilpailukalenterimme Vauhdikkaimmat rallikuvani Vauhdikkaimmat rallivideoni Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Laadukkaat palvelut Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
Middlebar
 
Kilpailukauden 2013 tulokset, tiedotteet, kuvat ja videot Löydät meidät Facebookista! Löydät meidät Twitteristä! Löydät meidät Instagramista
Rallivideot

- SM Vaakuna ralli 2013 EK1
- SM Vaakuna ralli 2013 EK3
- SM Vaakuna ralli 2013 EK4
- SM Vaakuna ralli 2013 EK5
- SM Vaakuna ralli 2013 EK6
- Ovisepät ralli 2013 EK2
- Ovisepät ralli 2013 EK3
- Ovisepät ralli 2013 EK4
- Ovisepät ralli 2013 EK5
- SM Castrol ralli 2013 EK2
- SM Castrol ralli 2013 EK7
- SM Castrol ralli 2013 EK8
- SM Castrol ralli 2013 EK9
 
Kilpailukalenteri, tulokset ja raportit

Ajankohta Rallin nimi ja paikkakunta Tulos Raportti
25-26.01.2013 Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 5. Raportti
22-23.02.2013 SM Vaakuna Ralli, Mikkeli 6. Raportti
08-09.03.2013 SM Itäralli, Joensuu 8. Raportti
25.05.2013 Ovisepät ralli, Joutsa 1. Raportti
14-15.06.2013 SM Pohjanmaa Ralli, Laihia kesk. Raportti
06.07.2013 Valvoline ralli, Sastamala 1. Raportti
12-13.07.2013 SM O.K. Auto ralli, Kouvola 5. Raportti
30-31.08.2013 SM Ralli, Turku 2. Raportti
27-28.09.2013 SM Castrol Ralli, Tampere 5. Raportti

Lopputulokset Ralli SM 2013: SM1-neliveto:
1. Juha Salo, Mitsubishi Lancer Evolution X R4, 148½ pistettä
2. Ari Vihavainen, Mitsubishi Lancer WRC, 135 pistettä
3. Teemu Asunmaa, Subaru Impreza WRX STi, 88½ pistettä
4. Joni Nikko, Mitsubishi Lancer Evolution, 86 pistettä
5. Timo Mäenpää, Mitsubishi Lancer Evolution, 66 pistettä


Rallikuvat

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS24.1.2013 - Teemu Asunmaa Suomi Cup mestarina härnäämään ralliautoilun SM-sarjan kärkikuljettajia - Uusi haaste turboahdetusta nelivetoisesta ralliautosta

Highslide JS
 
Ralliautoilun hallitseva Suomi Cup mestari ja vuoden 2011 junioreiden Suomenmestari, alavutelainen Teemu Asunmaa, 25, nousee kilpailukaudella 2013 ajamaan ralliautoilun kansallisen kuninkuusluokan SM-mitalista. Vuodesta 2005 lähtien ralliautoilua aktiivisesti harrastaneella Asunmaalla ja hänen kartanlukija Tomi Itkosella on edessään seitsemän osakilpailun mittainen SM-sarja ja tavoitteena olla syyskuun viimeisen osakilpailun jälkeen kuuden kärkikuljettajan joukossa.

Takavetoisen BMW ralliauton turboahdettuun nelivetoiseen Subaru Impreza WRX STi kilpuriin vaihtaneen Asunmaa Racingin urakka alkaa nyt viikonloppuna Rovaniemellä ajettavassa kaksipäiväisessä Arctic Lapland rallissa. 10 erikoiskoetta ja noin 250 vaativaa erikoiskoekilometriä tarjoaa Asunmaalle runsaasti kokemusta sekä erinomaiset mahdollisuudet näyttää taitonsa uuden kilpa-auton ratissa.

- Alun perin minun piti jatkaa kilpailemista Suomi Cupissa, mutta kun avautui mahdollisuus kilpailla turboahdetulla nelivetoisella autolla niin päätöstä ei ollut vaikea tehdä. Lisäksi kun yhteistyökumppanit näyttivät projektille vihreää valoa niin tässä sitä nyt ollaan ja mitataan vauhtia SM-sarjan kärkikuljettajia vastaan, Asunmaa kertoo.

- Koska auto on minulle uusi ja testikilometrejä vähäisesti takana niin realistisesti Tunturirallin tavoitteita ei voida asettaa ihan kirkkaimpaan kärkeen, mutta tyytyväinen olen mikäli lopputuloksissa olemme kymmenen nopeimman joukossa ja sitä kautta kauden avauksesta mukavasti SM-pisteitä. Tiestö on erinomaisessa rallikunnossa ja tulossa on huikea arktinen seikkailu, Asunmaa jatkaa.

Arctic Lapland rallissa Teemun ja Tomin lähtöpaikka on 25 ja heidän eteen starttaa mm. Volkswagenin norjalainen tehdaskuljettaja Andreas Mikkelsen, joka Napapiirillä valmistautuu Ruotsin MM-ralliin. Asunmaalle SM-sarjan kannalta vauhdin parhaimpana mittarina toimii mm. ralliautoilun kuusinkertainen Suomenmestari Juha Salo sekä lukuisat muut aikaisemmat SM-mitalistit. SM-sarjan lisäksi Asunmaa Racing kilpailee valikoidusti muissa kansallisissa ja kansainvälisissä ralleissa.


Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
18.2.2013 - Teemu Asunmaa säväytti neljänneksi korkeimmat SM-pisteet Arctic Lapland rallista - Palkintokorkesija tavoitteena Mikkelin SM-rallista

Tammikuussa Rovaniemellä ajetussa ralliautoilun SM-sarjan avausosakilpailussa debytoinut alavutelainen Teemu Asunmaa täräytti kertalaakista nimensä SM-mitalitaisteluun. 10 erikoiskokeen ja noin 250 erikoiskoekilometrin mittaisessa rallissa Asunmaa ja kartanlukija Tomi Ikonen kirjautti nimensä 48. kerran järjestetyn kansainvälisen rallin viidenneksi nopeimman suorituksen ja hieman jo vanhentuneella N-ryhmän Subaru Impreza WR STi ralliautolla pokkasi neljänneksi korkeimmat SM-pisteet.

Kaksipäiväisen rallin aikana Asunmaa ja Ikonen nautiskelivat Napapiirin kimuranteista erikoiskokeista pitäen tasaisen kovaa, mutta silti nousujohteista vauhtia. Kaksikon parhaimmaksi tulokseksi kirjattiin viimeisen 48 kilometrin mittaisen erikoiskokeen neljänneksi nopein aika. Säväyttävä suoritus olisi ollut vieläkin parempi, ellei keskilukko olisi kahdella erikoiskokeella unohtunut auki.

Kokonaisuudessaan Asunmaa taustajoukkoineen oli enemmän kuin tyytyväinen ralliautoilun SM-sarjan avaukseen ja kieli poskella odottavat helmikuun neljäntenä lauantaina Mikkelissä ajettavaa seuraavaa osakilpailua.

- Kieltämättä SM-debyytissä jännitystä oli kunnolla ilmassa ja sen tuoksennassa unohdin keskilukon auki niin Mäntyvaaran yleisö- kuin Hanhikosken supernopealla erikoiskokeella. Näiden lisäksi Siikakämässä ja Jyrhämäjärvellä nojailtiin penkkoihin sen verran, että jos kaasua olisin löysännyt niin olisimme vieläkin kaivamassa autoa syvistä ojista, Asunmaa kertoo murheistaan.

- Pienistä ongelmista huolimatta arvostetun Arctic Lapland rallin yleiskilpailun viides sija ja neljänneksi korkeimmat SM-pisteet ovat enemmän kuin osasimme kilpailulta odottaa - olihan kyseessä minun ralliharrastukseni ensimmäinen nelivetokilpailu joten oli todella itseluottamusta kasvattava kokemus nähdä, että vauhtini hieman jo vanhentuneella kilpurilla riittää silti kärkivauhtiin, vaatimaton Asunmaa jatkaa.

Mikkelissä ajettavaan ralliautoilun SM-sarjan seuraavaan osakilpailuun Asunmaa ja Ikonen starttaavat lähtönumerolla 3. Koska nyt kolmantena SM-pisteissä oleva Mikko Lehessaari ei aja Mikkelissä, on Asunmaalla erinomainen mahdollisuus kutistaa eroa SM-johtaja Juha Saloon ja hopeamies Ari Vihavaiseen. Asunmaan ajatuskuplissa poreilee hänen ensimmäinen SM-palkintokorokesija.

- Tunturiralliin suuntasimme 120 testikilometrin kokemuksella ja hienosti menneen kilpailun jälkeen uskon Mikkelissä olevani entistä kilpailukykyisempi. Rovaniemellä ajoin numerolla 22 ja kärsin irtolumesta sekä paikoitellen jo spooriseksi muuttuneesta tiestä. Mikkelissä tätä ongelmaa ei ole koska eteeni lähtee vain kaksi kilpailijaa. Näin ollen kovin toiveikkain mielin tässä tavoitteita lähdetään saavuttamaan, Asunmaa jatkaa.

SM Vaakuna rallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta ja noin 105 erikoiskoekilometriä. Kilpailu starttaa perjantaina klo 18 ja maalilippu heilahtaa lauantaina noin klo 17.

Lopputulokset 48. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
1. Juha Salo & Marko Salminen, Mitsubishi Lancer Evolution X R4, 2:12:03,5
2. Andreas Mikkelsen & Mikko Markkula, Skoda Fabia S2000, +1:37,0sek
3. Ari Vihavainen & Jani Vainikka, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +1:55,2sek
4. Mikko Lehessaari & Lassi Hartikainen, Subaru Impreza WRX STi R4, +3:49,1sek
5. Teemu Asunmaa & Tomi Ikonen, Subaru Impreza WRX Sti, +4:29,0sek
6. Mikko Eskelinen & Arto Kapanen, Ford Fiesta S2000, +5:13,1sek


25.2.2013 - Teemu Asunmaa nousi kolmanneksi ralliautoilun SM-pisteissä - Mikkelin SM-rallista kuudenneksi korkeimmat mestaruuspisteet

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Ralliautoilun vuoden 2011 junioreiden Suomenmestari ja hallitseva Suomi Cup mestari, alavutelainen Teemu Asunmaa jatkaa vahvoja otteita ralliautoilun SM-sarjan debyyttivuonnaan. Mikkelin ympäristössä ajetusta sarjan toisessa osakilpailussa N-ryhmän turboahdetulla nelivetoisella Subaru Impreza WRX STi ralliautolla ajanut Asunmaa ja kartanlukija Tomi Ikonen kotiuttivat kuudenneksi korkeimmat SM-pisteet ja niiden turvin otti kiinnityksen pronssimitaliin kun ajamatta on vielä viisi osakilpailua.

Tasaisesti erikoiskokeet sijoille 5-7 ajanut Asunmaa hallitsi vaativan reitin salaisuudet ja saapui maalilipulle odotusten mukaisella tuloksella. Penkkoja pöllyytellen ja isompia virheitä vältellen kilpailun kuusi erikoiskoetta ja noin 105 erikoiskoekilometriä hieman jo vanhentuneella autolla taituroinut rallimestari oli maalilipulla tyytyväinen mies, vaikkakin viidennestä sijasta hän jäi vain 2,5 sekuntia.

- Kokonaisuudessaan Mikkelin SM-ralli oli hieno kilpailu, joka nosti meidät SM-pronssikantaan. Oli hienoa nähdä, että N-ryhmän autolla pystyttiin vastaamaan modernien Super2000, R4 ja jopa WRC-autolla ajaneiden kuljettajien vauhtiin. Tietysti outoahan se oli pienellä lähtönumerolla ja hyväkuntoisilla teillä ajaa kun aikaisempina vuosina olen kilpaillut suurella lähtönumerolla ja huonokuntoisilla teillä. Vaikka liukasta oli niin meillä Tomin kanssa oli hytissä sitäkin hauskempaa, kiteytti Asunmaa kilpailuaan.

- Ennen kilpailukauden alkua emme olisi voineet uskoa, että toisen osakilpailun jälkeen olisimme sarjassa kolmansia. Täytyy kuitenkin muistaa, että pitkässä sarjassa on vielä viisi osakilpailua ajamatta ja että töitä auton sekä ennen kaikkea vauhtini kehitystyön eteen on paljon edessä. Reilun viikon päästä Joensuussa ajettavassa sarjan kolmanteen ja samalla talvikauden viimeiseen osakilpailuun startataan samoilla eväillä ja tavoitteilla kuin kaikkiin muihin kilpailuihin: Virheetön ja tasainen ajo sekä sitä kautta mahdollisimman korkeat SM-pisteet taskuun, Asunmaa tietää.

SM Vaakuna rallin voittoon ajoi ralliautoilun kuusinkertainen Juha Salo, joka kävi hienon taistelun WRC-autolla ajanutta Ari Vihavaista vastaan. Asunmaa ja Ikonen ajoivat upean kilpailun viidennestä sijasta, mutta matka loppui kesken ja ralliharrastuksensa parhaimman sijoituksen ajanut Jari Kihlman kuittasi 2,5 sekunnin marginaalilla hieman enemmän SM-pisteitä.

Lopputulokset SM Vaakuna Ralli 2013, Mikkeli: SM1 Neliveto
1. Juha Salo & Marko Salminen, Mitsubishi Lancer Evolution 10 R4, 57:59,1
2. Ari Vihavainen & Jani Vainikka, Mitsubishi Lancer WRC, +7,3sek
3. Joni Nikko & Jarno Ottman, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +31,6sek
---
6. Teemu Asunmaa & Tomi Ikonen, Subaru Impreza WRX Sti, 2:37,6sek


11.3.2013 - Teemu Asunmaa ralliautoilun talvikauden jälkeen SM-pronssilla - Turbon ahtoputken irtoaminen jätti SM-debytantin kahdeksanneksi Joensuussa

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Joensuun itäpuolella ajetussa ralliautoilun SM-sarjan kolmannessa ja samalla talvikauden päätösosakilpailussa N-ryhmän Subaru Impreza WRX ralliautolla kartanlukijansa Tomi Ikosen kanssa kilpaillut Teemu Asunmaa, 25, on talvikauden jälkeen kiinni SM-sarjan pronssimitalissa. Ilman menestyspaineita ja täysin riskittömästi kaikki kilpailukauden kolme SM-rallia ajanut SM-sarjan debytantti kotiutti maamme itärajan tuntumassa ajetusta seitsemän erikoiskokeen rallista kahdeksanneksi korkeimmat SM-pisteet.

Ensimmäiset viisi pikataivalta virheettömästi erikoiskoesijoilla 3-6 kaasutellut Asunmaa sortui kuudennella pikataipaleella ylipitkään hyppyyn ja rysäyksen seurauksena moottorin turbon ahtoletku irtosi kiinnikeistään. Lähes 25 erikoiskoekilometriä turbottomalla autolla tahkonut nuorukainen jäi kärkivauhdista 1,27 minuuttia ja näin menetti taistelun kärkisijoista. Huoltotauon jälkeen ajetut kaksi viimeistä erikoiskoetta Asunmaa oli jälleen oma itsensä ja kiiruhti pikataipaleet kolmanneksi ja neljänneksi nopeimmilla suorituksilla.

Vaikka kahdeksas sija ei ollut tavoitteiden mukainen, oli vuoden 2011 ralliautoilun nuorten SM-kultamitalisti silti tyytyväinen sijan tuomiin SM-pisteisiin ja pronssikannassa kiinni säilymiseen.

- Todella vuoristoratamaisilla erikoiskokeilla ajettu ralli lähti käyuntiin odotetusti ja viiden pikataipaleen jälkeen olimme viidentenä. Kuitenkin yksi ylipitkä hyppy aiheutti turbon ahtoletkun irtoamisen ja sitä kautta runsaasti aikahukkaa sekä tietysti pudotti meitä tulosluettelossa taaksepäin. Lisäksi kun pikataival meni peileihin tuojotellessa eli rallin hopeasijan napanneen Joni Nikon päästämisessä ohitse niin toiveet hyvästä sijasta saimme heittää romukoppaan, Asunmaa kertoo.

- Huototauon jälkeen tulimme jälleen puhtaasti ja muutenkin olin tyytyväinen omaan ajamiseeni. Talvikausi on nyt paketissa ja sijoitus hienosti kolmas, joka sinänsä on parempi kuin osasimme ennen kauden alkua odottaa. Käytännössä ajoimme koko talvikauden ilman suurempia ajovirheitä ja senkin puolesta on hienoa jatkaa kesäkauden suunnittelua, Asunmaa kertoo ja jakaa kiitosta kilpailujärjestäjälle, - En pitkän ralliharrastukseni aikana ole koskaan aikaisemmin kilpaillut näin luonteikkailla ja ennen kaikkea hienoilla erikoiskokeilla. Kiitos tästä huikeasta kokemuksesta kilpailuorganisaatiolle.

SM Itärallin voittoon ajoi ralliautoilun kuusinkertainen Suomenmestari Juha Salo, joka samalla pokkasi kauden kolmannen voiton. Salo johtaa maksimipistein SM-sarjaa kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua. Eroa WRC-autolla ajaneeseen Ari Vihavaiseen hän on kasvattanut jo 21,5 pisteeseen. Asunmaa on kolmantenä, 48 pistettä Saloa perässä.

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu kesäkuun puolivälissä Pohjanmaalla ajettavalla rallilla.

Lopputulokset SM Itäralli 2013, Joensuu: SM1-Neliveto, Top-3:
1. Juha Salo & Marko Salminen, Mitsubishi Lancer Evolution 10 R4, 48:15,0
2. Joni Nikko & Jarno Ottman, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +13,4sek
3. Ari Vihavainen & Jani Vainikka, Mitsubishi Lancer WRC, +18,6sek
---
8. Teemu Asunmaa & Tomi Ikonen, Subaru Impreza WRX Sti, +2:18,1sek


11.6.2013 - Teemu Asunmaa Ovisepät rallin luokkavoiton siivittämänä Ralli SM-kesäavaukseen Laihialle

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Ralli SM-sarjan kolmen talviosakilpailun jälkeen nelivetoluokan pronssimitallissa kiinni oleva alavutelainen Teemu Asunmaa, 25, avasi voitolla viiden kesärallin mittaisen kesäkautensa. Joutsan ympäristössä kurvaillussa nuorten SM-sarjan osakilpailussa nelivetoluokan kiireisintä kyytiä Janne Siirilän kanssa pitänyt Asunmaa kiidätti N-ryhmän Subaru Impreza WRX STi ralliauton vaativan rallireitin läpi 14,8 sekuntia toiseksi tullutta ja samalla SM-sarjassa tällä hetkellä pahinta kilpakumppani Joni Nikkoa nopeammin.

Turboahdetulla nelivetoisella ralliautolla debyyttikauttaan ajava Asunmaa starttasi toiveikkaana 80- ja 90-luvun Rally of Thousand Lakes rallista tutuille pikataipaleille. Kumhon nopeaksi opetetut rallirenkaat piiskasivat Asunmaan ajamaan kaksi pohja-aikaa neljästä mahdollisesta. Ralliharrastuksen ensimmäisen soralla ajamansa nelivetokilpailun päättyminen voittoon toi runsaasti itseluottamusta nyt kesäkuun puolivälissä Laihialla ajettavaan SM-sarjan neljänteen osakilpailuun.

- Ovisepät ralli meni odotuksien mukaisesti. Pääsin heti rytmiin ja ajokin luosti Jannen tehdessä virheetöntä työtä kartanlukijana. Lisäksi tekemämme Kumhon rengaskokeilut toivat uutta ja ennen kaikkea positiivista tietoa SM-sarjaa ajatellen. Hieno oli perinteikkäillä ralliteillä laskea tulemaan ja vielä kun tulos oli tavoitteiden mukainen niin todella hyvillä mielin Laihian kimuranteille pikataipaleille suuntaamme, Asunmaa kertoo.

- Vaikka Joutsan ralli antoi jotain suuntaa vauhdistamme niin silti SM-rallit ovat kokonaan eri juttu. Jos viiden nopeimman joukossa olisimme ja SM-pronssimitalisijan pystyisimme pitämään niin tyytyväisiä kaikin puolin olisimme, Asunmaa jatkaa.

SM-sarjapisteissä Asunmaa on 25,5 pistettä hopeasijaa perässä ja takana Joni Nikko väijyy 3,5 pisteen sekä Timo Mäenpää 9,5 pisteen päässä. SM Pohjanmaa ralli starttaa lauantaina klo 11 ja kuuden erikoiskokeen sekä 90,2 erikoiskoekilometrin jälkeen kilpailijoita odotellaan maaliin klo 17.30 aikoihin. Asunmaa ja kartanlukija Tomi Ikonen kilpailevat numerolla 24.

Lopputulokset Ovisepät ralli 25.5.2013: Nuottiluokka, Top-3
1. Teemu Asunmaa & Janne Siirilä, Subaru Impreza WRX STi, 24:58,4
2. Joni Nikko & Jarno Ottman, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +14,8sek
3. Veli-Pekka Karttunen & Topi Luhtinen, Subaru Impreza 555, +56,7sek


16.6.2013 - Turborikko tipautti Teemu Asunmaan SM-pronssilta - Kouvolan SM-rallissa revanssin paikka?

Highslide JS
 
Kesäkuun puolivälissä Laihialla ajetussa Ralli SM-sarjan neljännessä osakilpailussa turborikon seurauksena keskeyttämään joutunut ja nollapisteiden myötä SM-pronssisijalta viidenneksi tipahtanut alavutelainen Teemu Asunmaa, 25, hakee nyt lauantaina Sastamalassa ajettavasta Valvoline rallista vauhtia viikkoa myöhemmin Kouvolan ympäristössä kaasuteltavaan kilpailukauden viidenteen SM-ralliin.

Kartanlukijansa Janne Siirilän kanssa lähtönumerolla 63 Sastamalassa Subaru Impreza WRX STi ralliautollaan ajava Asunmaa hakee ajotuntuman lisäksi teknistä luotettavuutta. Vuoden 2011 Rallin Junioreiden Suomenmestari tietää, että nollapisteisiin ei jäljellä olevissa kolmessa SM-osakilpailussa ole enää varaa.

- Laihian SM-osakilpailun ensimmäisellä erikoiskokeella kärsimme sähkövian jota seurasi turborikko. Olimme pakotettuja jättää leikin kesken kun hevosvoimat karkasivat kesälaitumelle, Asunmaa kertasi pettymykseen päättynyttä kilpailua.

- Viat on korjattu ja nyt hyvillä mielin Sastamalan rallin kautta suuntaamme Kouvolan vuoristoratamaisille erikoiskokeille. Vaikka pronssimitali pääsi pahimman kilpakumppanimme Joni Nikon voiton myötä karkaamaan 22,5 SM-pisteen päähän niin kirvestä emme kaivoon ole heittänyt. Seuraavissa kolmessa osakilpailussa mitä tahansa voi sattua ja ehkäpä sitä kautta pääsemme takaisin mitalitaisteluun, Asunmaa toivoo.

Suomen MM-rallin lähtöluettelossa ei Asunmaan nimeä näy. Sen sijaan hänen Subaru Impreza WRX STi ralliauto hyppii kilpailussa Matias Kauppisen käskyttämänä.


17.7.2013 - Teemu Asunmaalle neljänneksi korkeimmat SM-pisteet Kouvolasta - Taistelu SM-pronssimitalista jatkuu

Highslide JS
 
Vanhentuneella N-ryhmäläisellä Subaru Impreza WRX STi ralliautolla modernempia R4, WRC ja S2000 autoilla ajaneita kärkikuljettajia kartanlukijansa Tomi Ikosen kanssa Kouvolan SM-rallissa vastaan ajanut alavutelainen Teemu Asunmaa, 25, piti yhdeksän pikataipaleen ja 83 erikoiskoekilometrin mittaisessa kilpailussa viidenneksi nopeinta vauhtia ja neljänneksi korkeimpien SM-pisteiden myötä nousi neljänneksi SM1-luokan sarjapisteissä.

Debyyttivuottaan niin Ralli SM-sarjassa kuin turboahdetun nelivetoisen ratissa viettävä Asunmaa oli kaikin puolin tyytyväinen kilpailupäivän antiin ja erityisesti siihen, että aikatappio rallin voittaneeseen ja SM-sarjan piikkipaikalla olevaan kuusinkertaiseen Suomenmestari Juha Saloon pieneni entisestään. Pienien teknisten murheiden hidastamana Asunmaa ja Ikonen jäivät vakuuttavaa kyytiä ajaneelle Salolle 57,3 sekuntia. Koska neljänneksi Super2000 autolla ajanut Vasily Gryazin ei kerännyt SM-pisteitä, pokkasi Asunmaa tilipussiinsa 13 lisäpistettä, jotka riittävät pitämään hengissä toiveet SM-pronssista kun ajamatta on vielä kaksi syksyistä osakilpailua.

- Kouvolan SM-ralli meni kaikin puolin hienosti. Vaikka välillä tultiin ojien pohjia myöten siten, että pakoputki, puskuri ja takavalo irtosi kiinnikkeistään ja että vannerikosta huolimatta maalilipulle päästiin niin voidaan sanoa, että viides sija ja neljänneksi korkeimmat SM-pisteet olivat meille kuin voitto. Talven osakilpailuihin nähden aikaero kärkimiehiin puolittui ja sen myötä tästä on hyvä jatkaa elokuun ja syyskuun lopuilla ajettaviin kahteen viimeiseen SM-ralliin, Asunmaa kertoo.

SM-pisteissä Juha Salo voi Turussa ajettavassa seuraavassa osakilpailussa varmistaa seitsemännen Suomenmestaruutensa. Koska piste-erot neljän kärkikuljettajan välillä on isot, on samalla mahdollista, että myös kaikki muut mitalistit ovat selvillä ennen Tampereella ajettavaa SM-sarjan päätöstä. Neljäntenä oleva Teemu Asunmaa pitää pronssimitalin toiveita elossa.

- Ero pronssissa kiinni olevaan Joni Nikkoon on venähtänyt 24,5 pisteen mittaiseksi ja tiedän, että seuraavassa SM-rallissa Nikolle riittää rutiinisuoritus varmistamaan himmeimmän mitalin. Silti Petter Solbergia lainatakseni: Never Give Up, Asunmaa jatkaa.

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Sastamalassa ajetun kansallisen Valvoline rallin voittanutta Asunmaata ei Suomen MM-rallissa nähdä. Sen sijaan hänen käskyttämä Subaru Impreza WRX STi ralliauto ottaa MM-sarjan kovavauhtisimmassa rallissa ilmaa alleen Matias Kauppisen hyppyyttämänä.

Lopputulokset SM O.K. Auto-ralli, 12.-13.7.2013, SM1-Neliveto: Top 7:
1 Juha Salo & Marko Salminen, Mitsubishi Lancer Evolution X R4, 39:12,7sek
2. Ari Vihavainen & Jani Vainikka, Mitsubishi Lancer WRC, +7,4sek
3. Joni Nikko & Jarno Ottman, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +28,5sek
4. Vasily Gryazin & Dmitry Chumak, Ford Fiesta S2000, +47,3sek
5. Teemu Asunmaa & Tomi Ikonen, Subaru Impreza WRX STi, +57,7sek
6. Jussi Tiippana & Henri Arpiainen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +1:27,6sek
7. Jari Kihlman & Matti Heikkinen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +1:55,9sek


2.9.2013 - Teemu Asunmaa vain 2,9 sekunnin päässä ralliuran ensimmäisestä SM-voitosta - Turun SM-rallin hopeasija herätti toiveet pronssimitalista

Highslide JS
 
Ensimmäistä kokonaista kilpailukauttaan Ralli SM-sarjassa ajava alavutelainen Teemu Asunmaa, 25, saavutti tähänastisen ralliuransa parhaimman SM-sijoituksen ja pokkasi hopeasijan Turun ympäristössä ajetussa kilpailukauden kuudennessa SM-rallissa.

Vanhentuneella N-ryhmäläisellä Subaru Impreza WRX STi autolla kartanlukijansa Tomi Ikosen kanssa voittotaistelussa kuumasti ollut Asunmaa joutui lopulta seitsemän erikoiskokeen ja 90,81 erikoiskoekilometrin jälkeen tipumaan vain 2,9 sekunnin erolla hopeasijalle. Koska pronssissa kiinni oleva Joni Nikko sortui ulosajoon ja joutui keskeyttämään, hopeasijan myötä nousi Asunmaa ja Ikonen 4,5 SM-pisteen päähän kilpailukauden tavoitteestaan.

- Kaksi ensimmäistä pimeässä ajettua erikoiskoetta olivat todella vaikeita. Vaikka pöly ja pimeys oli todella hankala yhdistelmä niin siitä huolimatta johdin SM-rallia 0,1 sekunnin marginaalilla. Seuraavan aamun kaksi pikataivalta meni tunnustellessa ja rallin voittoon noussut Timo Mäenpää pääsi kiilaamaan edelle. Loput kolme pikataivalta meni tuota eroa kuroessa, mutta tällä kertaa matka loppui kesken ja eri jäi harmittavan pieneksi. Siitä huolimatta hopea ei ole häpeä, Asunmaa kertoo.

- Harmillisesti SM-kärkikolmikko sortui virheisiin ja sen myötä nyt meille avautui jälleen ovi mitalitaisteluun. Turussa oli nähtävissä, että pystyin virheettömästi ajamaan kovempaa kuin koskaan aikaisemmin ja kahden ensimmäisen pohja-ajan sekä palkintokorokesijan myötä 110% vauhdilla tulemme syyskuun viimeisenä viikonloppuna Tampereella ajettavassa SM-rallissa mitalista ajamaan, Asunmaa lupaa.

Mäenpään ja Asunmaan kissa-hiiri -kilvanajon lisäksi pronssimies Jussi Tiippana oli kärkitaistelussa mukana. Hän jäi lopulta jarrumurheiden seurauksena kolmanneksi 9,5 sekunnin erolla Mäenpäähän. SM-johtaja Juha Salo kärsi teknisestä viasta ja hopeassa kiinni oleva Ari Vihavainen sortui Nikon tapaan ulosajoon.

Lopputulokset SM Ralli, Turku 30.-31.8.2013, SM1-Neliveto:
1. Timo Mäenpää & Panu Plosila, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 48:43,5
2. Teemu Asunmaa & Tomi Ikonen, Subaru Impreza WRX STi, +2,9sek
3. Jussi Tiippana & Jukka Jämsen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +9,5sek
4. Jarkko Hosike & Mikko Kaikkonen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +1.48,0sek
5. Kari Hämäläinen & Risto Pietiläinen, Ford Fiesta S2000, +1:48,3sek


Highslide JS
 
30.9.2013 - Teemu Asunmaalle kolmas peräkkäinen jalometali rallissa - SM-pronssi huikea saavutus

Alavutelainen Teemu Asunmaa jatkoi menestyksekästä ralliharrastustaan ja saavutti järjestyksessään jo kolmannen peräkkäisen mitalisijoituksen kun joulukuun Autourheilun Keskusliiton palkintogaalassa hänen ja kartanlukija Tomi Ikosen kaulaan tullaan ripustamaan pronssiset SM-mitalit. Näin vuoden 2011 junioreiden Suomenmestaruus ja vuoden 2012 Suomi Cupin voitto sai erinomaista jatkumoa kun syyskuun viimeisenä viikonloppuna Tampereella ajetussa SM-sarjan seitsemännessä ja samalla viimeisessä osakilpailussa vanhaa N-ryhmäläistä Subaru Impreza WRX STi autoa käskyttänyt Asunmaa keräsi riittävästi pisteitä nousten SM-pronssille.

Pirkanmaalla ajetussa Castrol SM-rallissa Asunmaan ja Ikosen tavoite oli asetettu pronssissa kiinni olleen Joni Nikon lyömiseen. Edellisessä Turussa ajetussa SM-rallissa Nikko kärsi kovavauhtisen ulosajon, jonka seurauksena Teemu ja Tomi nousivat jälleen mitalikantaan. Lisäksi kun ulosajossa Nikon auton vahingot olivat niin suuret, että hän joutui starttaamaan SM-sarjan viimeiseen kilpailuun kokonaan toisella, kolme kehitysversiota heikommalla autolla niin Asunmaa näki tilaisuutensa tulleen.

Koko kilpailukauden mukaisella teemalla eli tasaisen varmalla ja silti nopealla ajolla Asunmaa otti haltuunsa Tampereen huikeat pikataipaleet. Tulokaskauden viimeinen kilpailu päättyi upeaan viidenteen sijaan ja koska rallin voittanut Jarkko Nikara ja toiseksi kiireisintä kyytiä pitänyt virolainen Karl Kruuda eivät ajaneet SM-pisteistä niin Asunmaalle kirjattiin kilpailusta kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet. Koska Nikko jäi tuloksissa yhdeksännelle sijalle, nousi Asunmaa 2½ pisteen turvin Nikon ohi SM-pronssimitalille.

- Pieniä ajovirheitä lukuun ottamatta Tampereen SM-ralli oli ehdottomasti koko kilpailukauden parhaiten sujunut ralli. Lisäksi kun aikaero WRC-autolla ajaneeseen ja palkintokorokkeen alimman sijan saavuttaneeseen Ari Vihavaiseen jäi 12,5 ja neljänneksi sijoittuneeseen sekä jälleen yhden SM-tittelin saavuttaneeseen Juha Saloon 6,1 sekuntia niin ei tässä voi olla kun hyvin tyytyväinen. Tämä oli aivan maksimisuoritus vanhalla N-ryhmän autolla ja nyt se hienosti riitti tavoitteen saavuttamiseen eli SM-sarjan tulokaskauden SM-pronssiin, Asunmaa tyylitteli.

- Kauden 2013 aikana ajoimme yhdeksän rallia, joista kahdeksan päättyi maalilipulle. Koko pitkän kauden aikana emme tehneet isoja ajovirheitä, emme spinnailleet tai ajaneet ulos ja lisäksi kun pystyimme kehittymään eli vauhti parani jokaisessa rallissa niin näiden myötä SM-pronssi maistuu lähes kultamitalilta, Asunmaa kertoo ja jatkaa, - Kiitos menestyksestä kuuluu mahtavalle rallitiimilleni, jonka jäsenistö teki mahtavaa työtä uhraten roimasti omaa työ- ja vapaa-aikaansa. Erityiskiitos SM-pronssista kuuluu ehdottomasti taustallamme oleville yhteistyökumppaneille ja LAD-Servicelle. Vuoden 2014 suunnittelu on käynnstetty ja kohti uusia tavoitteita ja unelmia kohden on matka aloitettu.

Lopputulokset Castrol SM-ralli, Tampere 27-28.9.2013: SM1-neliveto:
1. Jarkko Nikara & Petri Nikara, Ford Fiesta S2000, 54:38,0
2. Karl Kruuda & Martin Järveoja, Ford Fiesta S2000, +1:27,2sek
3. Ari Vihavainen & Jani Vainikka, Mitsubishi Lancer WRC, +1:33,5sek
4. Juha Salo & Jarkko Kalliolepo, Mitsubishi Lancer Evolution X R4, +1:39,9sek
5. Teemu Asunmaa & Tomi Ikonen, Subaru Impreza WRX STi, +1:46,0sek
6. Jussi Tiippana & Henri Arpiainen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +2:17,7sek
 
 
Teemu Asunmaan kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi