Teemu Asunmaa Racing
NaviLeft Tuoreimmat ralliuutiseni Rallitiimimme jäsenisto Kilpailukalenterimme Vauhdikkaimmat rallikuvani Vauhdikkaimmat rallivideoni Yhteistyökumppanit vauhdissa vahvasti mukana Laadukkaat palvelut Ota yhteyttä ja kannusta NaviRight
Middlebar
 
Kilpailukauden 2015 tulokset, tiedotteet, kuvat ja videot Löydät meidät Facebookista! Löydät meidät Twitteristä! Löydät meidät Instagramista
Rallivideot

- Arctic Lapland Rally 2015 EK7
- Arctic Lapland Rally 2015 EK8
- Arctic Lapland Rally 2015 EK12
- SM Vaakuna ralli 2015 EK4
- SM Vaakuna ralli 2015 EK5
- SM Pohjanmaa ralli 2015 EK1
- SM Pohjanmaa ralli 2015 EK2
- SM Pohjanmaa ralli 2015 EK3
- SM Pohjanmaa ralli 2015 EK4
- SM Pohjanmaa ralli 2015 EK5
- Toivakka ralli 2015 EK2
- Toivakka ralli 2015 EK4
- SM Itäralli 2015 EK1
- SM Itäralli 2015 EK2
- SM Itäralli 2015 EK3
- SM Itäralli 2015 EK4
- SM Itäralli 2015 EK5
- SM Itäralli 2015 EK6
- Nelivetomies rallin testit 2015
- SM Turku ralli 2015 EK1
- SM Turku ralli 2015 EK7
- SM Turku ralli 2015 EK8
- SM Pirelli ralli 2015 EK4
 
Kilpailukalenteri, tulokset ja raportit

Ajankohta Rallin nimi ja paikkakunta Tulos Raportti
23-24.01.2015 Arctic Lapland Rally, Rovaniemi lk 2. Raportti
20-21.02.2015 SM Vaakuna Ralli, Mikkeli lk 1. Raportti
06-07.03.2015 SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki yl 1. Raportti
23.05.2015 ABC Ralli, Kouvola lk 1. Raportti
06.06.2015 2. Toivakka Ralli lk 2. -
12-13.06.2015 SM Itäralli, Joensuu lk 1. Raportti
01-02.08.2015 Nelivetomies ralli, Jyväskylä yl 1. Raportti
28-29.08.2015 SM Ralli, Turku lk 2. -
25-26.09.2015 SM Pirelli ralli, Tampere lk 2. Raportti

Ralli SM-loppupisteet 2015: SM2: Tuotanto-4 -luokka, Top-5:
1. Teemu Asunmaa, Subaru Impreza STi R4, 98½ pistettä
2. Joni Nikko, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 86 pistettä
3. Kristian Kiviniemi, Mitsubishi Lancer Evolution X, 52½ pistettä
4. Kees Burger, Subaru Impreza STi R4, 47½ pistettä
5. Juha Pasanen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 28 pistettä


Rallikuvat

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

29.1.2015 - Teemu Asunmaa puristi Arctic Lapland rallissa väkisin SM2-luokan kakkoseksi - Erinomainen startti Ralli SM-urakalle!

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Vuonna 2011 alavutelainen Teemu Asunmaa juhli Rallin Junioreiden Suomenmestaruutta ja vuonna 2013 palkinnoksi menestyksekkäästä kilvanajosta hänelle luovutettiin yleisen luokan SM-pronssimitali. Vuoden 2014 teknisten murheiden ja pettymykselliseen neljänteen sijaan päättyneen kilpailukauden jälkeen Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen näyttivät Rovaniemen Napapiirillä ajetussa juhlallisessa 50. kerran Arctic Lapland rallissa, että talven aikana kotiläksyt Subaru Impreza WRX STI FIA R4 auton ympärillä on tehty oikein ja siitä tuloksena oli SM2-luokan hopeasija sekä toiseksi korkeimmat SM-pisteet.

Toisena kilpailupäivänä nopeinta vauhtia esittänyt Asunmaa aloitti kilpailun siitä mihin vuonna 2014 jäi eli tahkoamiseen tekniseen murheen parissa kun ensimmäisellä erikoiskokeella vetoakseli napsahti poikki ja takaa-ajo kärkisijoille alkoi 1 minuutin ja 29 sekuntia kilpailua johtanutta, ja sen myös voittanutta, Joni Nikkoa hitaampana. Sen jälkeen alkoi puristus, joka huipentui viimeisellä erikoiskokeella, siten, että Asunmaa ja Halttunen nousivat 5,1 sekunnin turvin hopealle ohi Kristian Kiviniemen. Menestyksekkäässä Hannu's Rally Teamissa ajava alavutelainen oli enemmän kuin tyytyväinen tyylipuhtaaseen ajosuoritukseen, upeaan nousuun SM2-luokan hopealle sekä ennen kaikkea lauantain kilpailupäivän nopeimman miehen titteliin.

- Olimme huolellisesti valmistautuneet kilpailuun kun kilpuri oli täysin uudelleen rakennettu ja tekniikaltaan päivitetty kilpailukykyisemmäksi. Lisäksi mukavasti sujuneet testit antoivat osviittaa hyvään tulokseen. Siihen nähden ensimmäisellä erikoiskokeella kärsitty vetoakselirikko tuntui epätodelliselta enkä muuta voinut tehdä kuin kirota epäonnea. Onneksi kuitenkin pääsimme raahautumaan huoltoon ja sen jälkeen kilvanajo sujui virheettömästi ja sen myötä pääsimme nousemaan tavoitteeseemme eli SM2-luokan hopeasijalle, Asunmaa kiteyttää kilpailunsa tapahtumia.

- Kyllä murheet kasvattavat luonnetta ja nyt sitä sekä ennen kaikkea itseluottamusta omaan toimintaan tuli säkillinen lisää. Pitkästä, lähes 300 erikoiskoekilometrin mittaisesta Arctic Lapland rallista jaettiin kuljettajille ns. korotetut SM-pisteet ja siten toiseksi korkein pistepotti tulee olemaan loppuvuodesta todella tärkeässä asemassa kun taistelu mitaleista huipentuu. 50. Tunturiralli oli tällä kertaa meille tuloksellisesti erinomainen ja siten voimakkaasti toivoisimme kuukauden päästä Mikkelissä ajettavan seuraavan SM-rallin tulevan nopeasti vastaan, menohaluja puhkuva Asunmaa jatkaa.

Arctic Lapland rallin SM2-luokan voittajasta Asunmaa ja Halttunen jäivät lopulta 30,4 sekuntia.

Lopputulokset 50. Arctic Lapland Rally, SM2: Tuotanto4, Top-5:
1. Joni Nikko & Henri Arpiainen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 2:31:29,2
2. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Subaru Impreza R4, +30,4sek
3. Kristian Kiviniemi & Matti Kangas, Mitsubishi Lancer Evolution X, +35,5sek
4. Kees Burger & Miika Teiskonen, Subaru Impreza WRX Sti R4, +10:21,9sek
5. Eerik Pietarinen & Reeta Hämäläinen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +11:49,8sek


4.3.2015 - Teemu Asunmaa tähtää ralliuransa toiseen SM-luokan voittoon kotiteillä ajettavassa talvikauden kolmannessa SM-rallissa - Subarukuljettaja tavoitteidensa mukaisessa vauhdissa

Highslide JS
 
Ralli SM-sarjan kolmanteen ja samalla talvikauden viimeiseen osakilpailuun alavutelainen Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen starttaavat erinomaisista asetelmista; SM2-luokan hopeasija kauden avanneesta Arctic Lapland Rallista ja huikea ralliuran ensimmäinen SM-luokan voitto Mikkelissä ajetussa SM Vaakuna rallista vuoden 2011 Rallin Junioreiden SM-kultamitalistin ja vuoden 2013 yleisen luokan SM-pronssimitalistin tiukasti kiinni tavoitteessaan eli kirkkaimmissa mitaleissa. Asunmaa ja Halttunen ovat kahden ajetun osakilpailun jälkeen vain 3,5 pistettä Joni Nikon hallussaan pitämästä SM-kärkipaikasta ja vastaavasti pronssisijassa kiinni oleva Kristian Kiviniemi on 14,5 pistettä perässä.

Kotiteilleen eli Tuurin ympäristössä ajettaville erikoiskokeille Subaru Impreza WRX STi FIA R4 autolla suuntaava kaksikko tietää, että kovaa pitää jälleen ajaa ja että kahden aikaisemman osakilpailun tapaan vain palkintokorokesija on tyydyttävä tulos. Edellisessä SM-rallissa Asunmaa ja Halttunen ajoivat vaikeissa olosuhteissa todella viisaan ja tasapainoisen ajon, joka palkittiin parhaimmalla mahdollisella tavalla. Hannus' Rally Teamin kuljettaja uskoo renkaiden kestävyyden tulevan näyttelemään suurinta roolia tulevassa talvirallissa, jossa ilmojen herra on Mikkelin SM-rallin tapaan laittanut tiestön kesäiseen kuntoon.

- Kaksi viikkoa sitten Mikkelissä saatiin heti hyvä rytmi päälle ja päästiin pahimman kanssakilpailijan eli Joni Nikon edelle. Meillä Michelinin rallirengas erinomaisesti kesti todella huonot olosuhteet ja tämän edun turvin päästiin lopulta juhlistamaan ralliurani ensimmäistä SM-luokan voittoa, kertasi Asunmaa tunnelmiaan.

- Nyt tuo tilanne on nollattu ja taas lähdetään kanssakilpailijoiden kanssa samalta viivalta tavoittelemaan tärkeitä SM-pisteitä. Helpolla ei pistepussi karttunut Rovaniemen Arctic Lapland Rallissa ja kaksinverroin vaikeampaa se oli Mikkelissä. Nyt olosuhteet ovat jälleen Mikkeliäkin haastavammat kun kevät on jo edennyt vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen pitkälle. Silti toivotaan, että aikaisemmat onnistumiset ruokkivat lisää menestystä ja pääsisimme tavoitteiden mukaisella sijalla viettämään reilun kolmen kuukauden rospuuttotaukoa, Asunmaa jakaa ajatuksiaan.

SM Pohjanmaa ralli käynnistyy perjantai-iltana Seinäjoen ympäristössä ajettavalla kahdella erikoiskokeella. Lauantaina edessä on neljä Tuurin seudun pikataivalta.

Lopputulokset SM Vaakuna Ralli 2015, Mikkeli: SM2-luokka, Top-5:
1. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Subaru Impreza WRX STi R4, 50:33,9
2. Joni Nikko & Henri Arpiainen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +14,3sek
3. Kristian Kiviniemi & Matti Kangas, Mitsubishi Lancer Evolution X, +54,6sek
4. Kari Ali-Rantala & Asko Sairanen, Mitsubishi Lancer Evolution X, +2:08,7sek
5. Henri Kolsi & Rami Suorsa, Subaru Impreza WRX STi, +3:20,8sek


8.3.2015 - Teemu Asunmaa SM Pohjanmaa-rallin valtias - Alavutelaiselle uran ensimmäinen SM-rallin yleiskilpailun voitto

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Seinäjoen ja Alavuden ympäristössä haasteellisissa olosuhteissa ajetussa Ralli SM-sarjan kolmannessa ja samalla talvikauden viimeisessä rallissa seudun oma poika, alavutelainen Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen ajoivat historiallisen voiton kun, hieman jo iäkkäällä, Subaru Impreza WRX STI FIA R4 autollaan nappasivat kummankin autourheilu-uran ensimmäisen Ralli SM-sarjan yleisen palkintokorokkeen korkeimman sijan. Voiton ja sen tuomien täysien SM-pisteiden turvin Asunmaa siirtyi samalla SM2-luokan sarjajohtoon kun kaudesta on ajamatta kesän kolme soralla ajettavaa osakilpailua.

Keväisessä kelissä kolme pohja-aikaa viidestä mahdollisesta nakuttanut Asunmaa ajoi täydellisen suorituksen ja sen myötä hän katkaisi Juha Salon voittoputken. Arctic Lapland rallin hopeasijan, SM Vaakuna rallin luokkavoiton ja nyt SM Pohjanmaa rallin yleiskilpailun voiton myötä rallin vuoden 2013 SM pronssimitalisti on ehdottomasti kuluvan kilpailukauden kuumin SM-tason kuljettaja. Kotitiet valloittanut Asunmaa oli syystäkin tyytyväinen kilpailusuoritukseensa.

- Vaikea on tästä enää parantaa, koska riittää kun on koko joukon nopein. Meillä oli täydellinen kilpailupäivä ja muutamaa pientä ajovirhettä lukuun ottamatta on vaikea enää keksiä missä voisi parantaa. Auto, tiimi ja ennen kaikkea kartanlukija Jonne Halttunen tekivät jälleen aivan mahtavaa työtä ja sen myötä tämä kilpailu kuuluu ehdottomasti niihin mitä sitten aikoinaan kiikkustuolissa muistellaan; Ensimmäisen muistaa aina, 26-vuotias vuoden 2011 Junioreiden SM-kultamitalisti juhlisti.

- Tunturirallissa löydetty ja Mikkelissä hiottu vauhti vastustamattomasti jatkui nyt kotipoluillakin. Lisäksi nousu SM2-luokan SM-pisteiden kärkisijalle antaa kyllä todella paljon lisää itseluottamusta tuleviin haasteisiin. Mahtavasta talvikaudesta isoin kiitos kuuluu vauhdissani oleville yhteistyökumppaneilleni, jotka ovat uskoneet tavoitteideni saavuttamiseen. Nyt talvella on kiivetty yleisen SM-sarjan luokkavoittajan ja yleiskilpailun voittajan portaille ja kesäkaudella tähdätään vielä muutamaa porrasta ylemmäs, liekissä oleva tähtikuljettaja jatkaa.

Koska kilpailujärjestäjä joutui, huonojen keliolosuhteiden, seurauksena perumaan viimeisen pitkän erikoiskokeen, Asunmaan ja Halttusen voittomarginaaliksi muodostui 8,7 sekuntia ennen SM2-luokan hopeasijalle pudonnutta Joni Nikkoa. Ralli SM sarja jatkuu kesäkuussa Joensuun vuoristoratamaisilla erikoiskokeilla.

Lopputulokset SM Pohjanmaa ralli 2015: SM2-luokka, Top-5:
1. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Subaru Impreza WRX Sti, 41:27,0

2. Joni Nikko & Henri Arpiainen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +8,7sek
3. Kristian Kiviniemi & Matti Kangas, Mitsubishi Lancer Evolution X, +17,9sek
4. Kees Burger & Miika Teiskonen, Subaru Impreza WRX Sti, +3:33,9sek
5. Jukka Kasi & Henri Ania, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +3:45,2sek


4.6.2015 - Teemu Asunmaa Ralli SM-sarjajohtajana kesän kilpailuihin

Highslide JS
 
Ralli SM-sarjan ja sen SM2-luokan sarjajohtajana talven kolmen osakilpailujen jälkeen kesän liukkaalle soralle kovin odotuksin suuntaava alavutelainen Teemu Asunmaa aikoo jatkaa siitä mihin kolme kuukautta sitten jäi; Arctic Lapland rallin hopeasija kirkastui Mikkelissa luokkavoittoon ja lähes täydellisen talvikauden täydensi upea pitkän ralliharrastuksen ensimmäinen SM-osakilpailun yleiskilpailun voitto.

Nyt Joensuun vuoristoratamaisille erikoiskokeille kovassa nosteessa matkaava, Hannus' Rally Teamin kuljettaja tähtää samanlaisiin tuloksiin ja sitä kautta tavoitteeseensa eli vuoden 2013 SM-pronssimitalin kirkastamiseen. Tavoitteiden saavuttamiseksi turboahdetulla nelivetoisella Subaru Impreza WRX STi R4 autolla kilpaileva Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat tehneet kotiläksyjä ja siten vauhdikkaasti valmistautuneet jäljellä oleviin SM-sarjan kolmeen osakilpailuun - sekä mahdollisuuksien mukaisesti ajettavaan Suomen MM-ralliin; Asunmaa kävi nappaamassa luokkavoiton Kouvolassa ajetussa ABC-rallissa ja nyt viikonloppuna valmistautuminen jatkuu Suomen MM-rallin reitin välittömässä läheisyydessä kurvailtavassa Toivakka rallissa.

- Talvikausi meni tavoitteidemme mukaisesti ja oli hienoa ensimmäistä kertaa ralliharrastukseni aikana viettää viettää kolmen kuukauden rospuuttoaika SM-sarjajohtajana. Lisäksi kun toukokuun ABC-rallista napsahti voitto niin kyllä tässä menohaluja ja uusia tavoitteita riittää tuleviin kilpailuihin, Asunmaa kertoo ja jatkaa, - Joensuun SM-rallista tulee varmasti jännitysnäytelmä vailla vertaa, koska pahin kanssakilpailija Joni Nikko on pisteissä vain 3½ pistettä perässä ja hänellä taitaa olla ihan samat tavoitteet kuin meillä eli Rallin Suomenmestaruus.

Asunmaa ja Halttunen starttaavat lauantaina Toivakassa ajettavaan neljän erikoiskokeen testikilpailuun poikkeuksellisesti lähtöluettelon loppupäässä numerolla 130.

- Kouvolan ABC-rallissa kokeilimme, että auto toimii keväisten huoltotoimenpiteiden jälkeen ja nyt Toivakassa on tarkoitus kokeilla miltä SM-sarjasta tuttu kisavauhti tuntuu esimerkiksi legendaarisen Ruuhimäen erikoiskokeen hyppyreissä. Tunnelma tiimissämme on mitä mainioin kun tiedämme, että talvikaudella saimme vauhdin nostettua sille tasolle, että sillä kehtaa lähteä hakemaan säväytystä myös MM-tasolla, Asunmaa jakaa ajatuksiaan.

- Päätös Suomen MM-ralliin osallistumisesta on myös huulilla ja päätöksiä pitäisi tehdä lähiaikoina. Tavoite olisi päästä näyttämään osaamistani modernilla R5-autolla, mutta kalustovalinnan tottakai määrittää yhteistyökumppaneiden suhtautuminen asiaan. Kyllä me hartiavoimin tehdään töitä kilpailukykyisen kaluston saamiseksi sorateiden Grand Prixiin eli Suomen MM-ralliin ja harmittaisihan se vietävästi mikäli tällainen mahdollisuus jäisi nyt käyttämättä - Varsinkin kun kilpurin kuljettaja on nyt hyvässä liekissä, Rallin vuoden 2011 Junioreiden Suomenmestari unelmoi.

Lopputulokset ABC-ralli 2015: Luokka: 4 / Tuotanto4 FIA N,FIA R4,FIN N4WD
1. Teemu Asunmaa & Tuukka Shemeikka, Subaru Impreza WRX STi, 19:52,5

2. Henri Kolsi & Rami Suorsa, Subaru Impreza WRX STi, +16,9sek
3. Juho Muurainen & Pasi Lahtinen, Subaru Impreza WRX STi, +1:34,6


18.6.2015 - Teemu Asunmaa jatkaa voittokulkuaan Ralli SM-sarjassa - Itärallista korkeimmat SM-pisteet ja pistetilanteessa

Highslide JS
 
Ralli SM-sarjan neljäs ja samalla kesäkauden ensimmäinen kolmesta SM-osakilpailusta oli, aikaisempien talvella ajettujen kolmen osakilpailujen tapaan, menestystarina alavutelaiselle Teemu Asunmaalle ja hänen kartanlukija Jonne Halttuselle. Subaru Impreza WRX STi R4 autolla SM2-luokan kärkikuljettajana itärajan vuoristoratamaiset erikoiskokeet valloittamaan lähtenyt vuoden 2011 junioreiden SM-kultamitalisti saapui, värikkäiden vaihden jälkeen, maalilipulle kolmatta peräkkäistä luokkavoittoa juhlien. Samalla vuoden 2013 SM-pronssin saavuttanut kuljettaja karkasi sarjatilanteessa 16 pisteen etumatkalle kun edessä on vielä kaksi kovavauhtista SM-osakilpailua.

Talvikaudelta tutuksi tullut kiivas kilvanajo Asunmaan ja Joni Nikon välillä jatkui myös Itärallissa kun Nikko halusi katkaista Asunmaan voittoputken ja vastaavasti Teemua kiinnosti vain palkintokorokkeen korkein sija. Neljännen erikoiskokeen ensimmäiseen mutkaan saakka tilanne oli Nikon hallinnassa, kunnes hän teki kohtalokkaan ajovirheen ja suistui tieltä keskeytysilmoituksen arvoisesti. Lisäksi kun SM-pronssisijalla ollut Kristian Kiviniemi myös kohtasi murheita ja oli niiden seurauksena pakotettu jättämään leikki kesken niin Asunmaan ja kartanlukija Jonne Halttusen kilvanajo muuttui maalilipulle pääsemiseksi. Kolmas peräkkäinen luokkavoitto ja neljäs peräkkäinen palkintokorokesija on Asunmaalle hunajaa kilpailukauden tavoitetta eli Suomenmestaruutta ajatellen.

- Vaikka voittamaan lähdin niin siitä huolimatta en ensimmäisellä kolmella pikataipaleella Jonin vauhtiin pystynyt vastaamaan. Lisäksi kun olin toisen erikoiskokeen alussa liian hätäinen ja sain varaslähdöstä 10 sekunnin aikasakon niin siinä alkoi jo tuntua, että peli olisi voiton osalta menetetty. Lisäksi kun Kristian Kiviniemi intoutui kunnolla minut ja Nikon haastamaan niin meillä oli keskenämme varsin mukavaa kissa-hiirimäistä kilvanajoa, joka sittemmin ratkesi eduksemme kun SM-mitalien kannalta kumpikin kanssakilpailija sortui ajovirheisiin, Asunmaa kertoo.

- Viimeisellä neljällä erikoiskokeella vallinnut vesisade ja liukkaat erikoiskokeet pakottivat nostamaan kaasujalan asentoa ja kieltämättä oli hirveän tahmeaa ajaa erikoiskokeet lävitse ilman mitään kilvanajollisia tavoitteita. Toisaalta se on sitä viisautta, koska nyt päästiin hienosti 16 pisteen karkumatkalle Joni Nikkoon nähden ja SM-pronssimies Kiviniemi on mukavasti 40 pistettä perässä. Ei tässä vielä nuolaista mitään vaan normaalisti keskitytään seuraavaan, elokuun lopulla ajettavaan SM-ralliin ja sitten katsotaan miltä tilanne näyttää, Suomenmestaruutta kiivaasti janoava Asunmaa jatkaa.

Ralli SM-sarjan yleiskilpailun voittoon lenteli Juha Salo, joka ylivoimaisesti johtaa SM1-luokkaa. Asunmaan ajatuskuplissa poreilee Sorateiden Grand Prix eli Suomen MM-ralli tai mahdollisesti sen yhteydessä ajettava Nelivetomies kilpailu. Päätöksiä on luvassa lähiaikoina.

Tulokset SM-Itäralli 2015: SM2: Tuotanto4 -luokka: Top-5
1. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Subaru Impreza WRX STi FIA R4, 48:44,6
2. Risto Immonen & Erno Kinnunen, Subaru Impreza WRX STi, +1:20,3sek
3. Henri Kolsi & Rami Suorsa, Subaru Impreza WRX STi, +1:41,0sek
4. Tapio Lauronen & Lassi Turunen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +1:43,2sek
5. Juha Pasanen & Jari Jaakola, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +2:49,3sek


5.8.2015 - Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen Nelivetomies rallin voittoon - Alavutelaisen voittoputki rallissa jatkuu hurjana

Highslide JS
 
Kuluvalla kilpailukaudella rallin SM-sarjassa SM2-luokkaa hallinnut alavutelainen Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen jatkoivat huikeaa palkintokorokeputkeaan ja pokkasivat järjestyksessään seitsemännen top-2 sijan seitsemässä ajamassaan rallissa. Subaru Impreza WRX STi R4 autolla Nelivetomies rallissa ajanut Asunmaa oli lopulta 14,8 sekuntia Mika Rampasta ja hänen kartanlukija Kari Kalliota nopeampi.

Täysin murheettoman kilpailun perinteikkäillä Suomen MM-rallin teillä ajanut vuoden 2011 Rallin Junioreiden kultamitalisti ei löytänyt mistään moitittavaa ja oli yhtä hymyä kun menestysputki jatkui kansainvälisestikin kovasti arvostetun kilpailun voitolla.

- Alunperin vähän jännitytti edellämme menneiden MM-sarjan autojen ruopiman tiestön kunto, mutta kaikeksi yllätykseksi saimme kokea sen olleen kaikkea muuta mitä olimme ajatelleet; Saimme ajaa mitä mahtavassa kunnossa olevilla rallipoluilla ja sen myötä saavutimme tavoitteemme ihan perusvauhtia pitäen. Kiire ei oikeastaan ollut kertaakaan koko kilpailun aikana ja näin strategisesti viisas ajo toi kilpailukauden seitsemännen palkintokorokesijan - ja jälleen myös korkeimman sellaisen, Asunmaa kertoo.

- Nelivetomies titteli on mukavaa jatkoa Ralli SM-sarjan menestykselle, joka tänä vuonna onkin ollut erityisen hienoa. Toisaalta kun kaikki tiimin jäsenet hoitavat tonttinsa virheettömästi ja vielä autokunnan kuljettaja ja kartanlukija pystyy tavoitteidensa mukaiseen suoritukseen niin lopputulos on hienoa katseltavaa. Olihan se upeaa ja erittäin elämyksellistä seisoa samalla palkintokorokkeella, jolla Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi päivää myöhemmin suihkuttelivat shampanjaa. Ehkäpä siinä olisi myös minulle tulevaisuuden tavoite?, Asunmaa kyselee.

Asunmaan ja Halttusen rallikausi jatkuu elokuun viimeisenä viikonloppuna Turun ympäristössä ajettavalla Ralli SM-sarjan kilpailukauden viidennellä ja sarjan toiseksi viimeisellä osakilpailulla. SM-kultamitalissa kiinni olevat kuljettajat starttaavat kilpailuun 16 pisteen johtoasemasta.

- Vuonna 2013 saavuttamani yleisen luokabn SM-pronssimitali olisi nyt mahdollista kirkastaa joko hopeaksi tai kultaiseksi koska ero pronssimies Kristian Kiviniemen on 37 pistettä ja hopeassa kiinni olevaan Joni Nikkoon 16 pistettä. Toisaalta kahdessa viimeisessä osakilpailussa jaossa on SM-pisteitä sen verran, että mitä tahansa voi vielä sattua. Toisaalta kahdella varmalla palkintokorokesuorituksella kilpailukauden tavoite eli Rallin Suomenmestaruus olisi tavoitettavissa eli toisin sanottuna sen tittelin saavuttaminen on nyt täysin omista käsistä kiinni, Asunmaa pohtii.

Lopputulokset Nelivetomies ralli 2015: Top-5:
1. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Subaru Impreza WRX STi R4, 1:04:56.5
2. Mika Rampanen & Kari Kallio, Subaru Impreza WRX STi, +14,8sek
3. Juha Koljonen & Mikko Tuhkanen, Subaru Impreza WRX STi, +3:43.5sek
4. Jari Tuuri & Jukka Ruotsalainen, Mitsubishi Lancer WRC, +4:19.4sek
5. Timo Pitkäniemi & Kirsi Holmberg, Subaru Impreza WRX STi, +6:26.5sek


13.10.2015 - Teemu Asunmaan lähes täydellinen kilpailukausi 2015 huipentui SM-kultamitaliin - Alavutelainen nappasi vain voittoja ja hopeasijoja yhdeksästä ajamastaan kilpailusta

Highslide JS
 
Vuonna 2011 alavutelainen Teemu Asunmaan nappasi rallin junioreiden SM-kultamitalin. Vuonna 2012 hän kotiutti rallin Suomi Cupin voiton. Vuonna 2013 vuorossa oli juhlistaa yleisen luokan SM-pronssimitalia. Nyt vuonna 2015 tämä mitalisade sai erinomaista jatkoa kun palkintokorokkeella jokaisessa ajamassaan kilpailussa vieraillut konkarikuljettaja ja kartanlukija Jonne Halttunen tekivat vakuuttavaa jälkeä ajamissaan yhdeksässä rallissa ja menestyksen myötä saavuttivat rallin yleisen SM2-luokan kultamitalit Suomen MM-rallin Nelivetomies rallin voiton lisäksi.

Ralli SM-sarjassa kolme SM2-luokan voittoa sekä kolme hopeasijaa tarkoittivat 12½ pisteen voittomarginaalia ennen hopeaa saavuttanutta Joni Nikkoa. Autourheilu-uransa ensimmäisen SM-pronssimitalin ajanut Kristian Kiviniemi jäi Asunmaan kyydistä 46 pisteen verran. Näin Subaru Impreza WRX STi R4 autolla kilpailleen kaksikon vauhtia voidaan pitää vakuuttavana, varsinkin kun muistetaan, että palkintopöydät putsannut Asunmaa ja Halttunen pitivät maaliskuisessa SM Pohjanmaa rallissa koko kilpailun nopeinta vauhtia.

Pitkän autourheilu-uransa ensimmäistä kultamitalia aina vaatimaton Asunmaa piti kilpailukauden tavoitteena ja siinä onnistuttuaan hän tähyilee jo tulevaa vuotta.

- Kesäkuussa Joensuussa ajetun SM-sarjan neljännen osakilpailun, ja neljännen palkintokorokesijan jälkeen tiesin, että SM kultamitali on täysin omissa käsissä ja näin syksyn Turun ja Tampereen SM-ralleissa ajeltiin Jonnen kanssa turvallista 80%-90% vauhtia ja katsoimme miten kirkkaimmin mitalin pahin kanssakilpailija Joni Nikko suorituu. Lisäksi kun kummassakin osakilpailussa luokkamme muut kovat kanssakilpailijat epäonnistuivat tai eivät yltäneet vauhtiimme niin annoimme Nikon voittaa kummankin kilpailun ja keskityimme tuomaan toiseksi korkeimmat pisteet mitkä sitten lopulta mainiosti riitti Suomenmestaruuteen, Asunmaa kertoo.

- Pitkän kilpailukauden yhdeksän palkintokorokesijaa eikä yhtään keskeytystä tarkoittaa sitä, että olemme tehneet asiat oikein. Siitä iso kiitos kaikille projektissamme mukana olleille tahoille mukaan lukien tiimipäälikkö Hannu Lehessaarelle ja hänen Hannus' Rally Teamille. Hannun rooli unelmassani eli SM-kultamitalin saavuttamisessa on ollut merkittävä ja siten syvä kumarrus hänen suuntaansa. On hienoa olla osa tiimiä, joka toisen kerran peräkkäin voitti Rallin tiimien Suomenmestaruuden, Asunmaa jatkaa.

Kilpailukausi 2015 huipentuu joulukuussa Autourheilun Kansallisen Keskusliiton palkintogaalaan. Siitä huolimatta Asunmaa ja Halttunen tekevät hartiavoimin töitä kilpailukautta 2016 silmällä pitäen.

Lopputulokset SM Pirelli Ralli 25.-26.9.2015, Tampere, SM2-luokka, Top-5:
1. Joni Nikko & Henri Arpiainen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 1:17:00,4
2. Teemu Asunmaa & Jonne Halttunen, Subaru Impreza WRX STi R4, +1:43,2sek
3. Kristian Kiviniemi & Matti Kangas, Mitsubishi Lancer Evolution X, +2:19,3sek
4. Juha Pasanen & Jari Jaakkola, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +5:45,7sek
5. Reijo Heikkilä & Reima Heikkilä, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +7:04,1sek
 
 
Teemu Asunmaan kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi